Apple Benelux

Apple brengt nieuwe iMac-serie op de markt

Toonaangevende computer voor mensen met een digitale levensstijl is nu sneller en goedkoper

Brussel/Bunnik, 18 juli 2001 - 's Werelds beste computer voor mensen met een digitale levensstijl is nu nog beter. Apple heeft vandaag nieuwe iMac-modellen geïntroduceerd met een snelheid tot maar liefst 700 MHz, de meeste modellen hebben een cd-rw-speler met sleuf, meer geheugen en een grotere harde schijf. Op de nieuwe modellen, die beschikbaar zijn in de populaire iMac-kleuren Indigo, Snow en Graphite, is nu ook Mac OS X geïnstalleerd, het geavanceerde besturingssysteem van Apple.

"s Werelds beste computer voor mensen met een digitale levensstijl is nu nog aantrekkelijker," aldus Philip Schiller, vice-president Worldwide Product Marketing van Apple. "De computer is nog krachtiger en biedt meer geheugen en opslagcapaciteit, zodat gebruikers digitale meesterwerken kunnen maken en verspreiden."

De nieuwe iMac-modellen zijn sneller dankzij de nieuwe PowerPC G3-processors met een snelheid tot 700 MHz. De nieuwe iMac modellen met Cd-rw, die verkrijgbaar zijn vanaf fl 3490, zijn standaard uitgerust met het programma iTunes, zodat gebruikers nummers van hun favoriete cd's kunnen importeren in de populaire MP3-structuur, hun muziekcollectie kunnen ordenen en hun eigen muziek-cd's kunnen samenstellen. Dankzij een grotere harde schijf van maximaal 60 GB, geheugen tot maximaal 256 MB en iMovie 2, de gebruikersvriendelijke programmatuur voor de bewerking van digitale video die standaard op de iMac is geïnstalleerd, kunnen gebruikers bovendien meer digitale films op de computer opslaan. De bewerkte films kunnen worden teruggezet naar de camcorder, worden gekopieerd naar een videoband of op de website van de gebruiker worden geplaatst met behulp van iTools, het pakket gratis Internet-diensten van Apple.

De iMac is nog altijd de beste computer voor mensen met een digitale levensstijl, onder meer dankzij de volgende functies:
* het bekroonde, alles-in-een-ontwerp met het ingebouwde 15-inch beeldscherm van hoge kwaliteit met een resolutie van 1024 x 768 (reëel weergavegebied van 13,8 inch);

* de snelste en eenvoudigste manier om te surfen, te e-mailen en berichten op het web te versturen;

* geen ventilator, zodat de iMac twee keer zo weinig geluid produceert als vergelijkbare producten;

* cd-rw-speler met sleuf voor het branden van muziek- en gegevens-cd's;

* ATI RAGE 128 Pro of Ultra met voor een uitstekende beeldkwaliteit en een realistische spelweergave;

* twee FireWire- en USB-poorten voor eenvoudige aansluiting van randapparaten zoals dv-camcorders;

* ingebouwd 10/100BASE-T Ethernet voor aansluiting van een ADSL- of kabelmodem en een 56K V.90-modem;

* een volledig digitaal geluidssysteem dat in samenwerking met Harman Kardon is ontwikkeld;

* optische Apple Pro Mouse en het Apple Pro Keyboard van standaardafmetingen;

* ondersteuning voor AirPort (kaart en basisstation optioneel), de revolutionaire technologie van Apple voor draadloos netwerken;
* fantastisch programmapakket met iTunes, iMovie 2, AppleWorks, QuickTime, QuickTime VR, QuickTime Player, Palm Desktop, FAXstf, Cro-Mag Rally, Nanosaur, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Outlook Express en Netscape Communicator. De Cd-rw modellen hebben een extra programmapakket , ter waarde van minstens fl 750, omvat 10 extra titels zoals SIM City 3000, Tomb Raider, Escape from Monkey island enz.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe 500- en 600-MHz iMac-modellen zijn direct verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij de door Apple erkende resellers. Het 700-MHz model is naar verwachting in augustus verkrijgbaar. De nieuwe iMac wordt geleverd in drie standaardconfiguraties.

De iMac met een adviesprijs van fl 2690 inclusief btw (beschikbaar in de kleur Indigo) heeft de volgende kenmerken:

* 500-MHz PowerPC G3-processor met 512 KB Level 2 "backside"-cache op 200Mhz

* 64 MB PC100 SDRAM

* Ultra ATA harde schijf van 20 GB

* Cd-rom-speler met sleuf

* ATI RAGE 128 Pro met 8 MB SDRAM

* Ingebouwde 56K V.90-modem

* Twee FireWire-poorten en twee USB-poorten
* VGA synchrone weergave

* Ondersteuning voor AirPort

De iMac met een adviesprijs van fl 3490 inclusief btw (beschikbaar in de kleuren Indigo en Snow) heeft de volgende kenmerken:
* 500-MHz PowerPC G3-processor met 256 KB Level 2 "backside"-cache op de chip

* 128 MB PC100 SDRAM

* Ultra ATA harde schijf van 20 GB

* Cd-rw-speler met sleuf

* ATI RAGE 128 Ultra met 16 MB SDRAM

* Ingebouwde 56K V.90-modem

* Twee FireWire-poorten en twee USB-poorten
* VGA synchrone weergave

* Ondersteuning voor AirPort

De iMac met een adviesprijs van fl 4290 inclusief btw (beschikbaar in de kleuren Snow en Graphite) heeft de volgende kenmerken:
* 600-MHz PowerPC G3-processor met 256 KB Level 2 "backside"-cache op de chip

* 256 MB PC100 SDRAM

* Ultra ATA harde schijf van 40 GB

* Cd-rw-speler met sleuf

* ATI RAGE 128 Ultra met 16 MB SDRAM

* Ingebouwde 56K V.90-modem

* Twee FireWire-poorten en twee USB-poorten
* VGA synchrone weergave

* Ondersteuning voor AirPort

De iMac Special Edition met een adviesprijs van fl 4690 inclusief btw (beschikbaar in de kleuren Snow en Graphite) heeft de volgende kenmerken:

* 700-MHz PowerPC G3-processor met 256 KB Level 2 "backside"-cache op de chip

* 256 MB PC100 SDRAM

* Ultra ATA harde schijf van 60 GB

* Cd-rw-speler met sleuf

* ATI RAGE 128 Ultra met 16 MB SDRAM

* Ingebouwde 56K V.90-modem

* Twee FireWire-poorten en twee USB-poorten
* VGA synchrone weergave

* Ondersteuning voor AirPort


* Voor de prijzen in Nederland en België kunt u de Apple Store-site raadplegen: www.apple.com/nlstore en www.apple.com/belgiumflstore

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, AirPort, Apple Store, AppleWorks, FireWire, iMac, iMovie en QuickTime zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend.

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl

Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Deel: ' Apple brengt nieuwe iMac-serie op de markt '
Lees ook