Ingezonden persbericht

Redactie Nieuwsbank

PERSBERICHT

Brussel/Eindhoven, 14 februari 2003

Apple Computers Inc. verkoopt I.R.I.S.' OCR-producten (Readiris Pro 7, IRISPen II en de I.R.I.S. Business Card Reader II) in de Amerikaanse en Europese detailhandel en e-winkels.

De beursgenoteerde Belgische onderneming I.R.I.S. (Euronext Brussel: IRI), marktleider inzake veeltalige karakterherkenning, formulierherkenning, elektronisch documentenbeheer en data-opslag, kondigt heden aan dat Apple Computers Inc. de I.R.I.S. OCR-producten voor Mac OS zal verkopen in haar computershops in de VS en in haar Europese en Amerikaanse e-winkels.

Door de jaren heen heeft I.R.I.S. een uitgebreid programma hoogstaande OCR-producten voor het Mac OS platform ontwikkeld. Vandaag komt er erkenning voor deze hoogtechnologische toepassingen van I.R.I.S.. Apple Computers Inc. neemt het integrale programma OCR-producten van I.R.I.S. op in het programma van haar Amerikaanse computershops en Amerikaanse en Europese elektronische winkels.

In de Verenigde Staten beschikt Apple over 53 retailzaken, verspreid over het hele land. Opgenomen te worden in het verkoopprogramma van deze winkels, zal I.R.I.S. nog meer zichtbaar maken bij de Amerikaanse Mac-gebruiker. Apple heeft tevens 13 e-winkels in Europa, waardoor I.R.I.S. duizenden Mac-gebruikers over heel Europa zal kunnen bereiken via het voorrangskanaal voor het Mac OS-platform.

Dr. Pierre De Muelenaere, CEO en voorzitter van I.R.I.S. Group., licht een en ander toe: "We zijn verheugd dit partnership met Apple te kunnen opstarten; we zijn buitengewoon trots op zo'n prestigieuze internationale partner. Deze samenwerking betekent een feitelijke erkenning van de kwaliteit van de producten van I.R.I.S. voor het platform Mac OS X. I.R.I.S. kan zo meer bekendheid geven aan haar productprogramma en doordringen op de Amerikaanse en Europese Macintosh markten."

De I.R.I.S. OCR-producten voor Mac OS X die Apple Computers Inc. zal verkopen zijn:

IRISPEN II Executive

De IRISPen II is de eerste USB-penscanner die kan worden gebruikt als een markeerstift om in een handomdraai tekst en figuren in te voegen in om het even welke Mac-toepassing. De penscanner is beschikbaar in de Standaard-versie (leest teksten en figuren) en de Executive-versie (leest teksten, figuren, handgeschreven getallen, barcodes en bevat een tekst-naar-spraakmodule). De tekst-naar-spraakmodule van de pen geeft een natuurlijke en duidelijke auditieve feedback van de herkende tekst. De IRISPen helpt de gebruiker ook om informatie te organiseren, kan meerdere lijnen tekst tegelijk invoegen en is bijna 30 maal sneller dan handmatige invoer.

IRISPen II Executive wordt verkocht via de Europese on line-winkels van Apple.

I.R.I.S. Business Card Reader II

De IBCR II scant visitekaartjes in en zet deze d.m.v. OCR-technologie om in databankgegevens. De visitekaartjesscanner neemt zeer weinig plaats in en verwerkt visitekaartjes met variërende papier- en drukkwaliteiten. Zodra een visitekaartje in de scanner wordt geplaatst, begint het scanproces automatisch. Zodra het visitekaartje is gelezen, geëxporteerd en opgeslagen in de databank, kunt u de informatie makkelijk terugvinden met zoek-, sorteer- en selecteerfuncties. U slaat de contactpersonen op in een gestructureerd bestand en voert deze uit naar eender welke adresdatabank, bijv. de standaard Mac OS X toepassing Adresboek, of u stuurt de contacten rechtstreeks naar contactmanagementsoftware zoals AppleWorks 6, Now Contact, Microsoft Entourage enz.

De I.R.I.S. Business Card Reader wordt verkocht via de Europese en Amerikaanse on line-winkels van Apple en in de Amerikaanse Apple-winkels.

Readiris Pro 7

Readiris Pro is een gebruiksvriendelijk OCR-pakket dat papieren documenten (gescand met een scanner of een "alles-in-één"-apparaat, of gefotografeerd met een digitale camera), beeldbestanden en faxen omzet in bewerkbare tekst. Het bespaart de eindgebruiker het tijdrovende opnieuw intikken, waardoor het zijn/haar productiviteit verhoogt. Het herkende document kan rechtstreeks naar de favoriete toepassingen van de gebruiker worden gestuurd en worden opgeslagen in verschillende bestandsformaten. De originele lay-out van het document wordt nauwkeurig gereproduceerd, met inbegrip van de figuren; tabellen worden automatisch herkend en opgeslagen als echte tabelobjecten.
Readiris Pro 7 wordt verkocht via de Amerikaanse on line-winkels van Apple en in de Amerikaanse Apple-winkels.

Enkele woorden over Apple Computers Inc.
Apple startte in de PC-revolutie in de jaren 70 met de Apple II en vond de personal computer opnieuw uit in de jaren 80 met de Macintosh. Apple streeft er naar de beste producten op het gebied van computers aan te bieden aan studenten, leraren, creatieve professionele gebruikers en consumenten over de hele wereld, via innovatieve hardware, software en Internettoepassingen.

Voor meer informatie surft u best naar www.apple.com. De lijst van Apple-winkels vindt u terug op het adres http://www.apple.com/retail/.

Wenst u een bezoek te brengen aan de on line-winkels van Apple? Surf naar http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore/.

Enkele woorden over I.R.I.S.

De Belgische onderneming Image Recognition Integrated Systems (I.R.I.S.) werd opgericht in 1987 en noteert op Euronext Brussels (IRI). I.R.I.S. is marktleider inzake optische karakterherkenning (OCR - "Optical Character Recognition"), automatische formulierherkenning en elektronisch documentenbeheer.

De activiteit van I.R.I.S. is verdeeld over twee divisies.

"Office Products & Technologies"

Deze divisie ontwikkelt een breed programma aan OCR-toepassingen voor de thuis- en kantoorgebruiker (SOHO) en verkoopt dit programma wereldwijd.

Haar bekende producten zijn:

IRISPen II: een penscanner waarmee je tekst en cijfermateriaal met een eenvoudige handbeweging naar eender welke toepassing overzet. De penscanner is beschikbaar in de standaard versie - die tekst en cijfers inleest - en in de Executive versie - die tekst, cijfers, handgeschreven getallen en streepjescodes inleest en tevens spraaksynthese biedt.

Readiris Pro: een OCR-pakket voor flatbed scanners, "all-in-one" apparaten ("Multifunctional Peripherals") en digitale camera's. Readiris Pro herkent kleurendocumenten in 104 verschillende talen en zendt de herkenningsresultaten rechtstreeks naar ondermeer Microsoft Word en Excel. Readiris slaat de herkenningsresultaten ook op in de bekendste formaten waaronder HTML en Acrobat PDF. Tot op heden werden er meer dan 10 miljoen licenties verkocht. Readiris Pro werd als OCR-software verkozen door Hewlett-Packard, Agfa, Panasonic enz.

De I.R.I.S. Business Card Reader en Cardiris: een complete oplossing (hard- en software) om visitekaartjes te archiveren, te indexeren en te herkennen. Uw contacten worden eenvoudig naar uw PDA, databank(en) of contact manager uitgevoerd.

"Professional Systems"

Deze divisie biedt oplossingen aan professionele gebruikers om papieren documenten te "dematerialiseren". Zo kunt u die documenten via het Internet of via een Intranet/Extranet gaan verspreiden voor gemeenschappelijk gebruik. U kunt tevens elektronische documenten archiveren en opslaan.

De belangrijkste oplossingen zijn:

Automatische formulierherkenning en intelligente documentherkenning: automatische invoer van formulieren en niet-gestructureerde documenten in papiervorm of in een elektronisch formaat.

Elektronisch documentenbeheer: zorgt voor het verzamelen, indexeren, raadplegen en gemeenschappelijk gebruiken van elektronische documenten.

Knowledge management: consulting van hoge kwaliteit om de collectieve kennis die aanwezig is in een onderneming of organisatie te verzamelen, te bewaren en optimaal te gebruiken.

Systemen voor strategische communicatie ("Enterprise Information Portals"): ontwikkeling en installatie van op DocShare gebaseerde portaalsites bij beroepsverenigingen en "large accounts".

Enterprise Information Portals: de ontwikkeling en installatie van geïntegreerde, op I.R.I.S. DocShare gebaseerde portaalsites voor beroepsverenigingen en "large accounts".

Archivering en gegevensopslag: ontwerp, architectuur en installatie van oplossingen om elektronische data op te slaan, te archiveren en te beveiligen.

In 2001 realiseerde I.R.I.S. Group een omzet van 35.340.034 ?. I.R.I.S. stelt meer dan 240 werknemers te werk in haar vestigingen te Louvain-la-Neuve en Brussel (België), te Massy en Rueil-Malmaison (Frankrijk), in Luxemburg en te Boca Raton en Atlanta (USA).

Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen of en producten surft u best naar de I.R.I.S. web site http://www.irislink.com.

Hoe kunt u verdere informatie verkrijgen?

Perscontact in Nederland:
Raek! Communicatie
Kees Mattijsen
Doddendaal 27
5655 EL Eindhoven
Telefoon: 040-251 89 38
Email: Raek@wxs.nl

Hoofdkwartier I.R.I.S. Europa
Perscontact
Catherine Rochigneux
Tel: +32 (010) 48 74 38
Fax: +32 (010) 45 34 43
E-mail: catherine.rochigneux@irislink.com

Perscontact
Caroline Roussel
Tel: +32 (010) 48 74 56
Fax: +32 (010) 45 34 43
E-mail: caroline.roussel@irislink.com

Journalisten kunnen zich inschrijven op de Extranet website van I.R.I.S. door te klikken op de link
http://www.irislink.com/partners/press/index.html. Zij zullen dan een persoonlijke login en een paswoord ontvangen dat hen toegang verleent tot de Extranet website van I.R.I.S. waar veel bedrijfs- en productinformatie beschikbaar is.

I.R.I.S. Extranet I.R.I.S voor journalisten:
http://www.irislink.com/partners/press/index.html
I.R.I.S. Extranet voor investeerder:
http://www.irislink.com/investor/index.html
I.R.I.S. Extranet voor reselllers:
http://www.irislink.com/partners/reseller/index.html I.R.I.S. Extranet voor VARs:
http://www.irislink.com/partners/var/index.html

Deel: ' Apple Computers verkoopt I.R.I.S.' OCR-producten '
Lees ook