Apple Benelux

Apple geeft voorproefje van iChat, Instant Messaging voor Mac OS X

America Online en Apple werken samen aan eerste volledig gestroomlijnde en compatibele chatservice voor Instant Messaging-netwerk van AOL

Bunnik, 7 mei 2002 * Apple geeft vandaag een voorproefje van iChat, een door Apple ontwikkelde Instant Messaging-client die compatibel is met AIM (AOL Instant Messenger) en die deel zal uitmaken van de eerstvolgende nieuwe versie van Mac OS X. Deze versie, met de codenaam "Jaguar", komt aan het eind van de zomer op de markt. AIM is met meer dan 150 miljoen geregistreerde gebruikers een van de populairste korteberichtenservices van dit moment. iChat zal volledig in Jaguar worden geïntegreerd en heeft een elegante Aqua-interface waarmee Mac.com-abonnees, AOL-abonnees en AIM-gebruikers straks volledig gestroomlijnd korte berichten met elkaar kunnen uitwisselen. Mac-gebruikers kunnen in iChat hun bestaande Mac.com-gebruikersnaam blijven gebruiken of binnen enkele seconden gratis een Mac.com-naam ontvangen als ze die nog niet hebben.

"We zijn erg blij dat Mac-gebruikers nu deel gaan uitmaken van de grote AOL-gebruikersgroep, nu voor het eerst een volledig compatibele, nieuwe gebruikersgroep zal worden geïntegreerd in de gemeenschap van AIM- en AOL Buddy List-gebruikers", aldus Bob Pittman, toekomstig Chief Operating Officer van AOL Time Warner. "Mac-gebruikers zullen via ons netwerk kunnen communiceren onder hun bestaande Mac.com-gebruikersnaam. We hopen samen met Apple in de toekomst nog meer nieuwe en innovatieve oplossingen te ontwikkelen."

"Met iChat kunnen Mac OS X-gebruikers zich nu aansluiten bij de beste Instant Messaging-groep ter wereld", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Samen met AOL stellen we iChat-gebruikers in staat om onder hun eigen Mac.com-naam korte berichten uit te wisselen met meer dan 150 miljoen mensen."

AIM-, AOL Buddy List- en Mac.com-gebruikers kunnen hun bestaande schermnaam gebruiken. In de Mac OS X-versie van iChat kunnen gebruikers hun on line status direct zien en wijzigen en met andere chatters communiceren vanuit de menubalk. In het Mac OS X-programma Mail wordt de on line status van andere chatters weergegeven, waardoor een gebruiker een e-mailuitwisseling onmiddellijk kan omzetten in een chat in real time. Bovendien kunnen de persoonlijke gegevens van andere chatters, zoals hun naam, schermnaam en foto, worden opgeslagen in de nieuwe, algemeen in Mac OS X beschikbare database van het programma Adresboek.

Dankzij het innovatieve gebruik van de Aqua-interface voegt iChat een geheel nieuwe dimensie toe aan het versturen van korte berichten. Deze berichten worden door iChat aantrekkelijk gepresenteerd door middel van tekstballonnen, vergezeld van de foto van de persoon waarmee de gebruiker chat. Uitnodigingen om te chatten worden met behulp van transparantie en animatie-effecten eenvoudig en onopvallend op het scherm weergegeven. iChat-gebruikers die actief zijn in het lokale Ethernet- of AirPort-netwerk worden automatisch door het programma herkend, waarna de gebruiker desgewenst een conversatie kan starten.

America Online, Inc. is een volledige dochteronderneming van AOL Time Warner, Inc. America Online is gevestigd in Dulles, Virginia, en is internationaal toonaangevend op het gebied van interactieve diensten, webmerken, internettechnologieën en e-commerce-diensten.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Deel: ' Apple geeft voorproefje van iChat, Instant Messaging voor Mac OS X '
Lees ook