Apple Benelux

Apple introduceert het Xserve RAID-opslagsysteem met baanbrekende prestaties en een revolutionaire prijs

Een opslagcapaciteit van 2,5 terabyte in een enkelvoudige 3U-behuizing

Bunnik, 10 februari 2003 - Apple introduceert vandaag de Xserve RAID, het eerste 3U-rekopslagsysteem met een ongelooflijke opslagcapaciteit van 2,5 TB, ongekend krachtige prestaties tot 400 MBps en een zeer scherpe prijs van minder dan 5 euro per gigabyte.

Door de unieke architectuur heeft de Xserve RAID een enorm opslagvolume en levert het systeem ongelooflijke prestaties. Veertien onafhankelijke ATA/100-schijfeenheden bieden een opslagcapaciteit tot 2,5 TB. Twee onafhankelijke RAID-controllers met tot 1 GB controllercachegeheugen zorgen voor volledig redundante opslag. De dubbele 2-Gb Fibre Channel-interface biedt ongeëvenaarde prestaties. Elke 180-GB Apple schijfeenheid maakt gebruik van een apart schijfkanaal, waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van de 400-MBps Fibre Channel-verbinding (industriestandaard). De capaciteit en prestaties van de Xserve RAID kunnen worden aangepast door meer eenheden of Xserve RAID-systemen toe te voegen. Hierdoor beschikken klanten over vrijwel onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden. En als eerste biedt de Xserve Raid een RAID level 5-doorvoersnelheid, dat betaalbare HD-1080i-videobewerking in real time ondersteunt.

"De Xserve RAID is een revolutionair product met 2,5 TB snelle, volledig redundante opslagruimte voor minder dan 5 euro per gigabyte - een fractie van de prijs die Dell, HP, Sun en EMC rekenen," zegt Philip Schiller, senior vice-president Worldwide Product Marketing van Apple. "De Xserve RAID bevat twee onafhankelijke RAID-controllers voor volledig redundante opslag, een dubbele 2-Gb Fibre Channel-interface voor de allerbeste prestaties en een dubbele voeding voor de zekerheid. Dit alles is al verkrijgbaar vanaf slechts 6.699 euro exclusief BTW."

"Geen enkele andere leverancier levert een 3U-opslagsysteem dat zelfs maar in de buurt komt van de indrukwekkende prestaties, capaciteit en prijs-kwaliteitverhouding van de Xserve RAID, die ook nog eens gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren is, zoals gebruikers gewend zijn van producten van Apple," aldus Jon Moog, CIO bij RiskWise, een bedrijf dat op grote schaal betrouwbare risicobeheersingsdiensten levert voor bedrijfskritieke projecten van internetbedrijven, banken en andere financiële instellingen. "Toen we de specificaties van de Xserve RAID zagen, waren we heel enthousiast en kwamen we tot de conclusie dat de Xserve RAID de perfecte aanvulling zou zijn op onze 120 Xserve-servers. En toen we de prijs zagen, hebben we direct een bestelling geplaatst."

De Xserve RAID is zeer onderhoudsvriendelijk en bevat unieke redundantievoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de toegankelijke behuizing, het ontwerp met modulaire componenten en de voortdurende visuele feedback voor lokaal beheer. Binnen enkele seconden kunnen redundante voeding- en koelmodules worden vervangen, zonder onderbreking van de beschikbaarheid. Als een schijf crasht, worden de gegevens automatisch naar een vrije schijf weggeschreven en hebben alle gebruikers nog steeds toegang tot alle gegevens. De indicatielampjes aan de voor- en achterzijde geven in één oogopslag de status weer van alle systeemonderdelen, en een ingebouwd alarm maakt de beheerder er direct op attent dat er iets mis gaat.

De op Java gebaseerde RAID-beheerprogrammatuur, die even gebruiksvriendelijk is als alle andere programmatuur van Apple, levert gedetailleerde systeemgegevens. Als zich een probleem voordoet, wordt automatisch een e-mailbericht verstuurd. De RAID-beheerprogrammatuur biedt een intuïtieve interface voor de installatie, het beheer en de bewaking van meerdere Xserve RAID-systemen, die via TCP/IP vanaf iedere internetlocatie kunnen plaatsvinden nadat een beveiligd, gecodeerd wachtwoord is opgegeven. Bovendien kan de RAID-beheerprogrammatuur in combinatie met de nieuwe Rendezvous-netwerktechnologie van Apple automatisch Xserve RAID-systemen in elk IP-netwerk detecteren en er een verbinding mee maken.

De Xserve kan via de tweekanaals Apple 2-Gb Fibre Channel PCI-kaart van Apple eenvoudig worden aangesloten op de Xserve RAID. Deze kaart is apart verkrijgbaar voor de zeer scherpe prijs van 549 euro exclusief BTW. Deze razendsnelle standaardopslaginterface biedt een speciale bandbreedte met een doorvoersnelheid tot 400 MB/s. De PCI-kaart van Apple wordt geleverd met twee koperen hogesnelheidskabels van 2,9 meter en gebruikt SFP (Small Form-factor Pluggable) met koperen en optische transceivers, waardoor het gebruik van glasvezelkabels tot de mogelijkheden behoort.

Apple biedt bovendien uitstekende service- en
ondersteuningsprogramma's voor Xserve RAID, zoals ondersteuning op locatie binnen 4 uur, 24 uur per dag en zeven dagen in de week technische ondersteuning, AppleCare-kits met serviceonderdelen en het AppleCare Professional SupportLine and Tools-programma.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe Xserve RAID is vanaf maart verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers. De Xserve RAID is verkrijgbaar in drie standaardconfiguraties. Daarnaast kunnen klanten een volledig op hun wensen toegesneden maatwerkversie bestellen. De verkrijgbare maatwerkopties zijn onder andere extra Apple schijfeenheden, cachegeheugen en cachebatterijmodules.

De Xserve RAID met een adviesprijs van 6.699 euro exclusief BTW heeft de volgende specificaties:

* twee onafhankelijke RAID-controllers met 128 MB cache per controller, die kan worden uitgebreid tot 512 MB cache per controller

* twee 2-Gb Fibre Channel-poorten met een doorvoersnelheid van 200 MBps per kanaal

* vier Apple ATA/100-schijven van 180 GB

* totale opslagcapaciteit van 720 GB RAID 0 en
* 8 MB cache per schijf.

De Xserve RAID met een adviesprijs van 8.349 euro exclusief BTW heeft de volgende specificaties:

* twee onafhankelijke RAID-controllers met 128 MB cache per controller, die kan worden uitgebreid tot 512 MB cache per controller

* twee 2-Gb Fibre Channel-poorten met een doorvoersnelheid van 200 MBps per kanaal

* zeven Apple ATA/100-schijven van 180 GB
* totale opslagcapaciteit van 1260 GB RAID 0 en
* 8 MB cache per schijf.

De Xserve RAID met een adviesprijs van 12.199 euro exclusief BTW heeft de volgende specificaties:

* twee onafhankelijke RAID-controllers met 128 MB cache per controller, die kan worden uitgebreid tot 512 MB cache per controller

* twee 2-Gb Fibre Channel-poorten met een doorvoersnelheid van 200 MB/s per kanaal

* veertien Apple ATA/100-schijven van 180 GB
* totale opslagcapaciteit van 2520 GB RAID 0 en
* 8 MB cache per schijf.

© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod en Sherlock zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Deel: ' Apple introduceert Xserve RAID-opslagsysteem '
Lees ook