Ingezonden persbericht


Apple kondigt DVD Studio Pro 3 aan

Nu met alfaovergangen, een grafische weergave en HD-naar-MPEG-2-codering

Bunnik, 19 april 2004 - Apple kondigt vandaag DVD Studio Pro 3 aan, de nieuwste versie van het professionele programma van Apple voor het maken van dvd's. De DVD Studio Pro-software bevat een complete set tools voor het ontwerpen en samenstellen van dvd's die voldoen aan de eisen van tegenwoordig. DVD Studio Pro 3 biedt nieuwe alfaovergangen voor stijlvolle dvd's en een vernieuwende grafische weergave voor een handige visualisatie van de flow van een dvd-project. Verder bevat DVD Studio Pro 3 Compressor 1.2, de nieuwste versie van de tool van Apple voor de codering en compressie van digitale media, die nu ook hoogwaardige HD-naar-MPEG-2-codering mogelijk maakt.

"DVD Studio Pro is het meest geavanceerde en toch zeer gebruiksvriendelijke professionele dvd-authoringprogramma dat de rest, ongeacht het platform, achter zich laat", aldus Rob Schoeben, Vice President Applications Marketing van Apple. "Dankzij de nauwe integratie met Final Cut Pro HD, Motion en Adobe Photoshop is DVD Studio Pro 3 de meest complete omgeving voor de productie van in het oog springende dvd's."

DVD Studio Pro 3 bevat dertig professioneel ontworpen overgangen die de gebruiker naadloos kan invoegen tussen menu's, dia's in diavoorstellingen en foto's in videosporen, allemaal met één muisklik. Naast de standaardovergangen, zoals overvloeien en vervagen, bevat DVD Studio Pro 3 nu ook nieuwe alfaovergangen. Dat zijn op QuickTime gebaseerde filmovergangen die dvd's een heel nieuw aanzien geven. Dvd-producenten kunnen desgewenst hun eigen alfaovergangen samenstellen in Motion van Apple of After Effects van Adobe en deze daarna gebruiken in DVD Studio Pro 3.

De innovatieve grafische weergave in DVD Studio Pro 3 is een storyboardomgeving, waarin dvd-producenten hun project ontwikkelen en bewerken. In de grafische weergave zijn de koppelingen tussen de menu's, sporen, diavoorstellingen, verhaallijnen en scripts in één oogopslag zichtbaar. In DVD Studio Pro 3 kunnen gebruikers de dvd-lay-out in de grafische weergave bovendien afdrukken om de opzet van de dvd voor te leggen aan hun klanten.

DVD Studio Pro bood al ondersteuning voor DV en SD. Versie 3 voegt daar HD-schaling en directe MPEG-2-codering aan toe, allemaal in één stap. Met Compressor 1.2 kunnen Final Cut Pro HD-editors tijd, geld, moeite en schijfruimte besparen door hun werk direct van HD naar MPEG-2 over te zetten. Bovendien kunnen ze de geïntegreerde workflow tussen Final Cut Pro HD en DVD Studio Pro 3 optimaal gebruiken.

DVD Studio Pro 3 ondersteunt niet alleen Dolby Digital maar ook DTS 5.1-audio voor de productie van het beste surround-sound-geluid voor professionele dvd's.

DVD Studio Pro 3 sluit naadloos aan op de professionele programma's van Apple, zoals Final Cut Pro HD, de nieuwste versie van de met een Emmy bekroonde videobewerkingssoftware van Apple, Motion, een nieuw programma met een revolutionaire aanpak voor de professionele productie van bewegende beelden, Shake 3.5, een nieuwe versie van de toonaangevende software voor montage en visuele effecten, Soundtrack, het innovatieve programma voor het samenstellen van muziek, en Logic Pro 6, de standaard voor muziekproductie op de computer.

Prijzen en verkrijgbaarheid
DVD Studio Pro 3 is vanaf mei verkrijgbaar bij de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 449 euro excl. BTW. Voor geregistreerde gebruikers van DVD Studio Pro 1 en 2 is er een upgrade naar DVD Studio Pro 3 beschikbaar voor 179 euro excl. BTW. Voor de systeemvereisten en meer informatie over DVD Studio Pro 3 ga je naar www.apple.com/nl/dvdstudiopro.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, DVD Studio Pro, QuickTime, Final Cut Pro, Shake, Logic en Apple Store zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl
================================
Everything is easier on a Mac
================================

Deel: ' Apple kondigt DVD Studio Pro 3 aan '
Lees ook