Ingezonden persberichtApple kondigt snellere en voordeligere eMac aan

Nieuwe eMac beschikbaar vanaf 845 euro, eMac met cd- en dvd-brander (SuperDrive) vanaf slechts 1.099 euro

Bunnik, 13 april 2004 - Apple kondigt vandaag een snellere en voordeligere serie eMac-desktopcomputers aan voor gebruik thuis en in het onderwijs. Deze modellen bevatten een snellere 1,25-GHz PowerPC G4-processor, 333-MHz DDR-geheugen, een snellere ATI Radeon grafische processor en USB 2.0 voor de aansluiting van randapparatuur. Het voordeligste Apple systeem met een SuperDrive is nu nog krachtiger, biedt nog betere prestaties en is verkrijgbaar vanaf slechts 1099 euro.

"De nieuwe eMac is de voordeligste Mac met SuperDrive aller tijden", aldus Greg Joswiak, vice-president Hardware Product Marketing van Apple. "De eMac levert direct ongelofelijke prestaties en biedt alles wat je nodig hebt voor je digitale levensstijl, zoals iLife '04, het programmapakket van Apple voor het maken en beheren van digitale foto's, muziek en films."

Het opmerkelijk compacte alles-in-n-ontwerp bevat een haarscherp vlak CRT-beeldscherm van 17 inch (reel weergavegebied van 16 inch) dat een resolutie ondersteunt tot 1280 x 960 pixels in 24-bits-kleuren. De eMac heeft standaard een snelle 1,25-GHz PowerPC G4-processor en bevat ofwel een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid voor het afspelen van dvd-films en het branden van cd's, ofwel de revolutionaire Apple SuperDrive (dvd-r/cd-rw) met 8-voudige snelheid. Daarmee verloopt het branden van dvd's twee keer zo snel als voorheen. Daarnaast heeft de eMac een harde schijf van maximaal 80 GB en een zeer snelle ATI Radeon 9200 grafische processor met eigen videogeheugen voor een uitstekende beeldkwaliteit en realistisch uitziende games.

De eMac is uitgerust met de nieuwste technologien op het gebied van draadloze communicatie. Zo bevat deze computer een ingebouwde antenne en kaartsleuf voor een optionele AirPort Extreme-kaart waarmee je verbinding maakt met een draadloos 54-Mbps* 802.11g-netwerk. Ook kunnen klanten een optionele interne Bluetooth-module bestellen. De eMac heeft in totaal vijf USB-poorten (waaronder drie USB 2.0-poorten) en twee FireWire-poorten voor aansluiting van populaire randapparatuur, zoals een iPod, DV-camcorder, digitale fotocamera of printer. De eMac bevat tevens een ingebouwde 10/100BASE-T Ethernet-poort en een 56K V.92-modem.

Bij elke nieuwe eMac wordt iLife '04 geleverd, het programmapakket van Apple voor de digitale levensstijl. Onderdeel van dit pakket zijn iTunes voor het beheren van digitale muziek, iPhoto voor het ordenen en uitwisselen van digitale foto's, iMovie voor het maken van digitale films, iDVD voor het maken en branden van dvd's en GarageBand, een nieuw en revolutionair muziekprogramma waarmee de gebruiker de Mac omtovert in een muziekinstrument en opnamestudio.

Bovendien is op elke eMac het nieuwste besturingssysteem van Apple genstalleerd. Mac OS X versie 10.3 ("Panther") bevat meer dan 150 geavanceerde nieuwe functies, waaronder iChat AV, een gebruiksvriendelijke videoconferentie-oplossing, FileVault, een functie die de inhoud van thuismappen beveiligt met behulp van de nieuwste beveiligingsstandaarden en 128-bits-versleuteling, Expos, een revolutionaire technologie waarmee gebruikers alle geopende vensters in n oogopslag kunnen bekijken, de Instant On-functie die ervoor zorgt dat de eMac in een seconde uit de sluimerstand ontwaakt en een functie voor automatische netwerkherkenning die automatisch de juiste verbinding kiest (Ethernet, 802.11 of modem). En dankzij uitgebreide Windows-compatibiliteit kunnen gebruikers hun bestanden, printers en netwerkvoorzieningen eenvoudig uitwisselen met Windows-gebruikers. Klanten krijgen bij de eMac tevens een verzameling productiviteits- en amusementsprogramma's, zoals AppleWorks en Tony Hawk's Pro Skater 4.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De eMac-serie is vanaf heden verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers. De eMac is verkrijgbaar in twee standaardconfiguraties.

De eMac met een vlak CRT-beeldscherm van 17 inch en een adviesprijs van 845 heeft de volgende specificaties:
* PowerPC G4-processor van 1,25 GHz;

* 256 MB 333-MHz DDR SDRAM;

* een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid met 32-voudige snelheid;
* vijf USB-poorten (drie USB 2.0-poorten) en twee FireWire 400-poorten;
* ATI Radeon 9200 met 32 MB videogeheugen; en

* een Ultra ATA/100 harde schijf van 40 GB.

De eMac met een vlak CRT-beeldscherm van 17 inch en een adviesprijs van 1099 heeft de volgende specificaties:
* PowerPC G4-processor van 1,25 GHz;

* 256 MB 333-MHz DDR SDRAM;

* een SuperDrive (dvd-r-/cd-rw-eenheid) met 8-voudige snelheid;
* vijf USB-poorten (drie USB 2.0-poorten) en twee FireWire 400-poorten;
* ATI Radeon 9200 met 32 MB videogeheugen; en

* een Ultra ATA/100 harde schijf van 80 GB.

Voor de eMac zijn onder andere deze maatwerkopties en accessoires verkrijgbaar: tot 1 GB RAM-geheugen, een harde schijf van 80 of 160 GB, een AirPort Extreme-kaart en AirPort-basisstation, een interne Bluetooth-module, een eMac-voet en het AppleCare Protection Plan.

Voor klanten in het onderwijs gelden speciale prijzen voor de eMac, ook voor het nieuwe model zonder optische-schijfeenheid. Ga naar de Apple Store voor het Onderwijs (www.apple.com/nl/education/store) of bel 0800-023 04 32.

*De werkelijke snelheid kan variren en is afhankelijk van de afstand tot het basisstation, de omgeving en andere factoren.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve software, hardware en internetproducten.

2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, eMac, SuperDrive, AirPort, FireWire, iPod, iLife, iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, Expos en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Voor aanvullende informatie over de vernieuwde eMac kunt u contact opnemen met Jurriaan Trommels via de volgende contactinformatie:

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.comDeel: ' Apple kondigt snellere en voordeligere eMac aan '
Lees ook