Apple Benelux

Apple opent eerste Apple Store in New York

Bunnik, 17 juli 2002 - Donderdag 18 juli wordt om 8.00 uur 's morgens plaatselijke tijd de eerste Apple Store in het SoHo-district van Manhattan geopend. Dit is de grootste Apple Store tot nu toe, waarmee Apple eens te meer aantoont dat het bedrijf alles doet om ervoor te zorgen dat klanten op een prettige manier kunnen winkelen.

"Veertien maanden geleden hebben we de eerste Apple Store geopend en per week bezoeken meer dan 100.000 klanten de inmiddels 31 Stores", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "We hopen dat onze Store in SoHo zowel Mac- als pc-gebruikers trekt die alles willen weten over de rol die de Mac kan spelen bij hun digitale levensstijl."

Apple opende de eerste Apple Store in mei 2001 en intussen zijn er maar liefst 31 Stores in 17 verschillende Amerikaanse staten geopend. Volgens statistieken van het eerste jaar waarin Apple zelf actief is in de detailhandel, is ongeveer de helft van de gebruikers die in een Apple winkel een Mac aanschaffen, een nieuwe gebruiker of een gebruiker die terugkeert naar het Mac-platform. Voor gebruikers die willen overstappen op de Mac is in alle Apple Stores een zogenaamde Welcome to Mac-afdeling ingericht, waar gebruikers die willen overstappen of hun systeem willen bijwerken, meer informatie kunnen krijgen. Bovendien kunnen gebruikers elke zaterdag in de Apple Stores een gratis cursus volgen om kennis te maken met de Mac en technische ondersteuning krijgen van medewerkers met een uitgebreide Mac-kennis.

In de Store in SoHo zijn de beste voorzieningen van de andere Apple Stores samengebracht, zoals de zogenaamde Genius Bar, een informatiepunt waar gebruikers vragen kunnen stellen aan een ervaren medewerker, zich kunnen aansluiten bij de Mac-gemeenschap of service kunnen krijgen. De Store in SoHo biedt de volgende voorzieningen:


* twee grote "Genius Bars", een van de populairste afdelingen van de Apple Stores;

* uitgebreide "solution centers" voor muziek, fotografie en films, met de meest recente oplossingen van Apple voor digitale fotografie, muziek en films. Bezoekers kunnen hier een diavoorstelling maken van digitale foto's, een digitale-muziekbibliotheek samenstellen, een video bewerken, hun eigen dvd branden en de allernieuwste videospellen spelen;
* een grotere afdeling voor kinderen waarin 14 computers met een internetverbinding zijn geplaatst;

* een programmatuurafdeling met meer dan 900 programma's voor de Mac;

* een zaal met 46 zitplaatsen, waar klanten een demonstratie van de nieuwste innovaties van Apple kunnen bekijken, deel kunnen nemen aan een workshop en de zogenaamde Made on a Mac-evenementen kunnen bijwonen.

Elke Apple Store biedt gratis "Made on a Mac"-evenementen, waarin bekende fotografen, auteurs, Hollywood-producenten, muzikanten en werknemers uit de creatieve sector uitleggen hoe ze met de Mac hun materiaal creëren. Tijdens de eerste maand zullen bijna elke dag bekende gastsprekers de winkel in SoHo bezoeken. De eerste in het rijtje is topfotograaf Greg Gorman. Hij zal donderdag 18 juli in de winkel aanwezig zijn. Voor een compleet overzicht van de activiteiten en workshops in de winkel in SoHo kunt u de volgende website raadplegen: www.apple.com/retail/soho.

Klanten die de Apple Stores een bezoek brengen, worden verwelkomd door goedgeïnformeerde verkoopmedewerkers die de verschillende Apple computers kunnen demonstreren waarop innovatieve programma's als iTunes en iMovie zijn geïnstalleerd. Tevens kunnen klanten een demonstratie krijgen van Mac OS X, het revolutionaire besturingssysteem van Apple. Alle computers in de Stores zijn verbonden met het internet. Aan een aantal daarvan zijn digitale producten gekoppeld die het werken met een Mac nog leuker maken, zoals digitale camera's, digitale camcorders en organizers. In alle Apple Stores zijn bovendien honderden programma's van andere fabrikanten verkrijgbaar voor professionele gebruikers en consumenten. De Stores hebben alle programma's van Apple en andere fabrikanten in voorraad, zodat direct kan worden geleverd.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Deel: ' Apple opent eerste Apple Store in New York '
Lees ook