Apple Benelux

Apple start levering van Power Mac G4 met twee 800-MHz processors

Bunnik, 21 augustus 2001 - Apple is vandaag gestart met de levering van de supersnelle Power Mac G4-computer met twee 800-MHz PowerPC G4-processors met Velocity Engine. De Power Mac G4 met twee 800-MHz processors is uitgerust met de revolutionaire SuperDrive van Apple, een gecombineerde cd-rw/dvd-r-speler waarmee dvd-schijven kunnen worden gebrand die geschikt zijn voor standaard-dvd-spelers.

"De Power Mac G4 met twee 800-MHz processors is de snelste Mac die Apple ooit heeft ontwikkeld", zo verklaarde Philip Schiller, vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Dankzij de revolutionaire SuperDrive en baanbrekende Apple programma's als iDVD en DVD Studio Pro biedt de nieuwe Power Mac G4 de beste technologieën die creatieve professionals zich kunnen wensen."

Power Mac G4-systemen met een dubbele processor maken optimaal gebruik van de ondersteuning voor symmetrische multiprocessing in Mac OS X, Apple's nieuwe besturingssysteem. Door taken automatisch te verdelen over de twee processors kan de nieuwe Power Mac G4 bijna twee maal zoveel werk doen in dezelfde tijd. De Power Mac G4 met twee 800-MHz processors voert bewerkingen in professionele programma's zoals Photoshop van Adobe tot 83 procent sneller uit dan een pc met een Pentium IV-processor van 1,7 GHz.*

De Power Mac G4 met twee 800-MHz processors heeft een nieuwe zilvergrijze behuizing en voorziet in onder andere de volgende kenmerken:
o 256 KB "on-chip" Level 2 "backside"-cache en 2 MB Level 3-cache per processor;
o 256 MB PC133 SDRAM;
o Ultra ATA/66 harde schijf van 80 GB;
o NVIDIA GeForce2 MX-videokaart met TwinView-ondersteuning en 64 MB video-SDRAM voor aansluiting van twee beeldschermen; o SuperDrive (gecombineerde cd-rw/dvd-r-eenheid); o twee FireWire-poorten en twee USB-poorten;
o vijf sleuven: vier 64-bits 33-MHz PCI-sleuven van volledige lengte en een 4x AGP-sleuf;
o 10/100/1000BASE-T Ethernet, ondersteuning voor AirPort en een ingebouwde 56K V.90-modem; en
o iDVD-, iTunes- en iMovie 2-programmatuur.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe Power Mac G4 met twee 800-MHz processors is per direct verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij de Apple verkooppunten. De adviesprijs bedraagt fl. 8990,-**. Standaard dvd-r-schijven van 4,7 GB zijn per vijf stuks verkrijgbaar bij de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij de Apple verkooppunten voor een adviesprijs van fl. 119,-**. Een overzicht van compatibele dvd-spelers is te vinden op www.apple.com/dvd/compatibility.


** Gebaseerd op veelgebruikte bewerkingen in Adobe Photoshop 6.0.
** Alle prijzen vermeld in dit persbericht zijn exclusief BTW.
© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, AppleWorks, Apple Store en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend.

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl

Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Deel: ' Apple start levering Power Mac G4 met 2 800-MHz processors '
Lees ook