De Apple Update bevat samenvattingen van recente Apple persberichten en informatie over lokale marketingactiviteiten.

•
Apple Update
6/99

Apple vergroot vermogen van de Power Macintosh G3
Apple heeft recentelijk de snelheid verhoogd van de succesvolle reeks Power Macintosh G3-computers. Deze computers zijn nu leverbaar met een G3-processor van 350 MHz, 400 MHz of 450 MHz ­ de snelste PowerPC G3-microprocessors tot nog toe. Daarnaast is de nieuwe serie uitgerust met Mac OS 8.6, de nieuwste versie van het Macintosh besturingssysteem. De prijzen blijven ongewijzigd en beginnen bij ¤ 1559 exclusief BTW. De nieuwe Power Macintosh G3-computers kunnen worden besteld bij de erkende Apple leveranciers en bij The Apple Store (www.apple.com/nlstore), waar bovendien kan worden gekozen uit diverse maatopties. Levering zal naar verwachting plaatsvinden vanaf eind juni.

Apple brengt AppleShare IP 6.2 op de markt
Apple heeft onlangs AppleShare IP 6.2 geïntroduceerd, de meest recente versie van het programmatuurpakket waarin een file-, print-, web- en mailserver zijn geïntegreerd. Met AppleShare IP 6.2, dat volledig is afgestemd op Mac OS 8.6, kunnen bestanden aanmerkelijk sneller van en naar een server worden gekopieerd. Nieuw is het centrale beheer van alle gebruikersgegevens met behulp van de functie ŒShared Users & Groups¹. Daarnaast wordt Sherlock, Apple's revolutionaire zoektechnologie, nu beter ondersteund. Zo kunnen gemeenschappelijke mappen en websites op een AppleShare-server worden geïndexeerd, waarna op inhoud kan worden gezocht. AppleShare IP 6.2 (Engelstalig) is inmiddels verkrijgbaar bij The Apple Store (www.apple.com/nlstore) en de erkende Apple leveranciers. De prijs voor een licentie voor 50 clients bedraagt ¤ 1059 exclusief BTW. Op een aantal modellen van de Macintosh Server G3 is AppleShare IP 6.2 reeds geïnstalleerd. Klanten die in bezit zijn van AppleShare 4.x of 5.x (met een licentie voor 10, 50 of 500 clients) kunnen voor ¤ 529 een AppleShare IP 6.2-upgrade bestellen. Klanten die beschikken over versie 6.0 of 6.1 kunnen de 6.2-upgrade gratis downloaden van het web. Voor meer informatie kunt u terecht op www.apple.com/appleshareip.

Grote belangstelling voor QuickTime 4
Sinds kort is de definitieve versie van QuickTime 4 beschikbaar, de toonaangevende multimedia-programmatuur van Apple voor zowel Macintosh als Windows. QuickTime 4 maakt "streaming" mogelijk van (live) beeld en geluid via het Internet en maakt als eerste gebruik van de open industriestandaard-protocollen RTP en RTPS voor streaming via het Internet. Tijdens de eerste vijftig dagen na de release van de bètaversie van QuickTime 4 zijn meer dan vijf miljoen exemplaren gedownload vanaf de Apple website. Macintosh en Windows-gebruikers kunnen een gratis exemplaar van QuickTime 4 downloaden vanaf de QuickTime-website van Apple (www.apple.com/quicktime). QuickTime 4 Pro bevat alle functies van QuickTime 4 en biedt tevens een aantal extra bewerkings- en afspeelmogelijkheden. De toegangscode voor QuickTime 4 Pro is verkrijgbaar voor $ 29,99. Geregistreerde gebruikers van QuickTime 3 Pro beschikken na het downloaden van QuickTime 4 al direct (en zonder extra kosten) over de uitgebreide mogelijkheden van QuickTime 4 Pro.

Aankondiging Media Power Solutions tijdens reclamefestival in Cannes Investeringen in advertenties op het Internet zullen naar verwachting de komende vijf jaar vertienvoudigen. Vandaag de dag moeten advertentiecampagnes optimaal gebruikmaken van alle mogelijke soorten media: pers, posters, tv, web en radio. Om ervoor te zorgen dat reclamespecialisten het hoofd kunnen bieden aan deze nieuwe uitdaging, zal Apple tijdens het internationale Lions-reclamefestival in het Franse Cannes (van 21 tot 26 juni a.s.) een zeer interessant initiatief aankondigen: de Media Power Solutions for Advertising. Doel van dit programma is een uniforme verzameling media-authoring-oplossingen te bieden die de basis vormen voor een strategie die de reclamewereld in staat stelt een wereldwijd publiek te bereiken via diverse nieuwe media. Raadpleeg voor meer informatie de website van het festival in Cannes: http://www.canneslions.com/

LOKALE MARKETINGINFORMATIE

Apple en Skala sluiten samenwerkingsovereenkomst
Apple Computer Benelux B.V. heeft onlangs bekendgemaakt dat zij een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met Skala Home Electronics B.V. In het kader van deze strategische samenwerking zal Skala compleet geconfigureerde iMac-computers toevoegen aan haar assortiment verhuurapparatuur. Bedrijven en particulieren kunnen sinds kort bij alle 24 vestigingen van Skala gebruiksklare bosbesblauwe iMacs huren. Ook de andere kleurversies van Apple's consumentencomputer zullen, op aanvraag, beschikbaar zijn voor de verhuur. Zoals gebruikelijk bij alle door Skala geleverde producten, zal de iMac worden aangeboden tegen een zeer voordelig lease-tarief. Bovendien biedt Skala een uitstekende service en ondersteuning. Skala heeft daarnaast bekendgemaakt dat zij voor de gehele interne IT-structuur gebruik gaat maken van iMac-computers. Skala onderstreept hiermee duidelijk haar commitment jegens Apple en verwacht met de iMac de efficiency binnen de eigen organisatie verder te verhogen.

Apple en Ubi Soft kondigen nieuwe amusementsprogramma's aan Apple en Ubi Soft hebben bekendgemaakt dat de eerste Nederlandstalige softwaretitel uit de Lucas Learning-serie voor de Macintosh vanaf eind juni verkrijgbaar zal zijn in de Benelux. Het betreft een cd-rom met zowel een Windows- als Macintosh versie van het Star Wars-programma DroidWorks. Star Wars DroidWorks is een strategisch bouwspel voor jongeren van 10 tot 15 jaar. De spelers kunnen vooruitgang boeken door te experimenteren met wetenschappelijke principes. Zij worden in het spel naar het Star Wars-universum gebracht om robots te bouwen voor tal van specifieke taken. Lucas Learning Ltd., dat is gevestigd in het Amerikaanse San Rafael (Californië), streeft ernaar een "bijzondere leerervaring" te bieden met softwareproducten die de gebruiker in staat stellen van alles te leren door gebruik te maken van de vele uiteenlopende onderzoeksmogelijkheden. Star Wars DroidWorks is hiervan een uitstekend voorbeeld: gebruikers kunnen naar hartelust experimenteren en moeten de verworven kennis direct toepassen tijdens het vervolg van het spel.

Carmel College aangewezen als Apple Distinguished School Tijdens de openingsplechtigheid van de nieuwe mediatheek van het Carmel College in Heesch heeft Josiane Morel, bij Apple Computer Europa verantwoordelijk voor onderwijsprojecten, bekendgemaakt dat Apple het Carmel College in Heesch heeft uitgeroepen tot Apple Distinguished School. Het Carmel College zal in samenwerking met de andere Apple Distinguished Schools in Europa, het Apple Teacher Development Centre in Nederland en de Faculteit Educatieve Opleidingen van de Hogeschool van Utrecht streven naar een verdere optimalisatie van computergebruik op scholen. In het kader van het ACOT-project (Apple Classrooms of Tomorrow) heeft Apple twaalf jaar lang onderzoek gedaan naar het effect van technologie op het onderwijs. Om de ervaringen die in deze jaren zijn opgedaan te kunnen delen met nog meer scholen, is het Apple Distinguished Schools-programma ontwikkeld. Het doel van dit programma is scholen te begeleiden bij de ontwikkeling en demonstratie van methoden voor de toepassing van multimediale computerhulpmiddelen in het onderwijs. De scholen die deelnemen aan het Apple Distinguished Schools-programma beschikken over een uitstekende IT-infrastructuur, zodat leerkrachten via de computer met de kinderen kunnen communiceren, de bestanden van de leerlingen kunnen beheren en on line kunnen samenwerken aan klassikale projecten. Nadere informatie over het Apple Distinguished Schools-programma is beschikbaar op de volgende website: http://www.apple.com/nl/education/ads/adschools.html.

iMac bekroond met award voor goed industrieel ontwerp
De Stichting Goed Industrieel Ontwerp heeft de iMac onlangs bekroond met een "Special Award for Excellence" in de categorie buitenland. Het oordeel van de jury was bijzonder positief: "Kleur en materiaalgebruik van de iMac betekenen een revolutionaire stap voorwaarts in de grijze en klinische wereld van bureaucomputers. Beeldscherm, stereoluidsprekers, cd-romspeler en modem zijn fraai geïntegreerd. Gebruiksgemak en toegankelijkheid voeren de boventoon, in de beste Apple-traditie. Handig is met name het handvat dat de iMac eenvoudig verplaatsbaar maakt."

Publiciteit rondom de iMac
Van half juni tot en met half september rijden er streekbussen rond in de regio Amsterdam die helemaal voorzien zijn van een iMac-jasje. De bussen rijden op verschillende trajecten verdeeld over 13 buslijnen.

 +-------------------------------+------------------------------------+ | Apple Computer Benelux b.v. | Phone Apple: +31 (0)30.659.3962 | | Margriet Schouten    | Fax Apple: +31 (0)30.659.3852 | | Manager Public Relations  | Mobile:  +31 (0)653.125.010 | | Benelux Region    |         |   | Kosterijland 42    |         | | 3981 AJ Bunnik    |         | | The Netherlands    | Mail: schouten1@euro.apple.com  | +-------------------------------+------------------------------------+ 

Deel: ' Apple Update 6/99 '
Lees ook