Ingezonden persbericht


Nokia nu ook op de markt van het Midden-Oosten met het allereerste Arabische GPS systeem voor mobiele apparaten van Navicore

Dubai, VAE 30 November 2006 - Nokia, wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele technologie, Navicore en NAVTEQ verklaarden eerder deze maand een samenwerkingsverband aan te gaan voor de productie van mobiele navigatiemogelijkheden voor de marktleidende communicatieapparatuur van Nokia. "Navicore Personal" zal uitstekend werken op de Nokia LD-3W GPS ontvangers die kunnen worden verbonden met veel draagbare Nokia apparaten, en zullen gebruik maken van wat NAVTEQ heeft gepresteerd op het gebied van wegenkaarten voor de GCC. Buiten de vele unieke en marktleidende kenmerken is de Navicore Personal bovendien de eerste Arabisch-sprekende gids voor mobiele apparaten. Niet eerder is de Arabische markt voor draagbare navigatie-apparatuur zo goed bediend.

"Onze overeenkomst met Navicore stelt ons in staat aan kop te blijven op het gebied van de ontwikkeling van mobiele technologie en tevens te voorzien in de behoefte op taalkundig gebied van de Arabisch markt," zegt Zsolt Menesi, directeur Multimedia Experiences, Midden-Oosten Afrika, Nokia. Het programma van Navicore Personal is geschikt voor meer dan 30 Nokia telefoons en apparaten en toont eens te meer de toewijding van Nokia aan de consumenten in deze regio en weerspiegelt de kennis die dit bedrijf heeft van de verlangens en behoeften van deze consumenten. Vanaf dit moment kunnen gebruikers van onze GPS-systemen in het Midden-Oosten aanwijzingen krijgen in de taal die ze het beste past, of het nu Engels of Arabisch is," voegt Menesi toe.

Naast de mogelijkheid om naar de gebruiker toe in Arabisch te communiceren, is het nieuwe programma ook ontworpen om vooral een navigatiesysteem te zijn dat handig in gebruik is. De gebruiker wordt helder en kort en bondig geleid, zowel visueel als op het gebied van spraak. Navicore Personal werkt op, aan Nokia aangesloten, apparaten die gebruikmaken van de S60, S80 en de LD-3W GPS ontvanger van Nokia.

"Deze navigatietoepassing zal mensen de gelegenheid geven te weten waar ze zijn en waar ze ooit willen zijn," voegt Menesi toe. "Het weerspiegelt de groeiende complexiteit van deze markt en zijn consumenten, dat dit programma nu al beschikbaar is."

Navicore Personal beschikt ook over een extreem snelle route berekening met zowel de snelste als de kortste route die voor de gebruiker wordt weergegeven, en een automatische herberekening als de gebruiker de weg kwijtraakt of als de weg verderop de route is versperd. Instellingen voor wandel-, fiets- en autonavigatie zijn ook mogelijk. Een uitgebreid overzicht van nuttige plaatsen bevat duizenden benzinestations, hotels, restaurants, parkeermogelijkheden en nog vele andere functies, voorzien van telefoonnummers, webadressen en rechtstreekse telefonische ondersteuning. Er is ook een online helpdesk voor het downloaden van een database met nuttige plaatsen.

Navicore Personal en de wegenkaarten van Navteq zijn geschikt voor de meeste apparaten van Nokia, waaronder de N70, N73, N80 en de E61. Daar komt nog bij dat de Nokia Multimedia Car Kit CK-20W het mogelijk maakt dat Navicore Personal met de kaarten van NAVTEQ ononderbroken met GPS blijft functioneren of men nu wandelt of rijdt. Consumenten die gebruikmaken van de Nokia Multimedia Car Kit kunnen heel gemakkelijk hun telefoon bevestigen en waarmee zij direct een GPS-systeem in de auto hebben. De complete installatie is gemaakt voor handsfree GPS-navigatie die de reiziger tijdens het rijden naar elke bestemming, waar dan ook, zal leiden. De gesproken instructies van Navicore Personal laten de bestuurder zijn bestemming in de kortst mogelijke tijd bereiken, zonder zijn handen ook maar enig moment van het stuur te hoeven halen.

Navicore Ltd. is een van de allereerste leveranciers van middelen op het gebied van deze snelgroeiende industrie van navigatieapparatuur, en is lid van het Nokia PRO Forum en PRO Enterprise Zone premium ontwikkelingsprogramma's van Nokia.

De dekking van de NAVTEQ-wegenkaart van deze regio, geeft Nokia GPS systemen ongeëvenaard nauwkeurig overzicht van straten en snelwegen van Koeweit, Bahrein, Qatar, VAE, Saudi-Arabië en Oman. De databases van NAVTEQ worden in Europa en Noord-Amerika door meer navigatiesystemen gebruikt dan van enige andere fabrikant, waarmee het wereldwijd marktleider is op het gebied van de ontwikkeling van GPS systemen voor consumenten. NAVTEQ-kaarten bestrijken 58 landen en zes continenten, alle met hetzelfde consequent hoge niveau van ondersteuning en kwaliteit, waardoor het streven om het Midden-Oosten in kaart te brengen, niet anders dan een logische keuze vormt voor Nokia in dat gebied.

Over Nokia
Nokia is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele communicatiemiddelen, en is de sturende factor van de industrie voor de ruimer toepasbare mobiele apparaten. Nokia verbindt mensen en de informatie waar het om gaat met elkaar, met gemakkelijk te gebruiken innovatieve producten als mobiele telefoons, apparaten en systemen voor beeld, spellen, media en zakelijke toepassingen. Nokia levert uitrustingen, systemen en dienstverlening voor netwerkbeheerders en bedrijven. www.nokia.com

Over Navicore
Navicore is leverancier van interactieve navigatieproducten voor smart phones, het snelst groeiend segment in de toch al snelgroeiende markt van navigatieapparatuur. Navicore Personal software verandert uw smart phone in combinatie met een GPS in een volledig functionerend navigatiemiddel, dat u altijd bij u draagt. Een systeem dat op een smart phone werkt, vormt de gemakkelijkste en handigste manier om de weg te vinden onder het autorijden, het fietsen of tijdens het lopen. Navicore producten worden nu al in 20 landen door heel Europa verkocht en het bedrijf groeit ook al snel buiten Europa. Voor meer informatie www.navicoretech.com.

Over NAVTEQ

NAVTEQ is een toonaangevende leverancier op het gebied van veelomvattende digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen, mobiele navigatietoepassingen, overheids- en zakelijke toepassingen en kaartapplicaties voor Internet. NAVTEQ ontwikkelt digitale kaarten en kaartdata die navigatie- en locatiegebonden producten en diensten over de gehele wereld ondersteunen. NAVTEQ is opgericht in 1985 en het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Verenigde Staten. In totaal zijn circa 2.000 werknemers werkzaam bij NAVTEQ, verspreid over 139 kantoren in 25 landen wereldwijd. Het Europese hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Veldhoven. Voor meer informatie over NAVTEQ, bezoek onze website op www.navteq.com.

NAVTEQ is een geregistreerd handelsmerk in V.S. en andere landen. Alle rechten voorbehouden.

This document may include certain "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements include, but are not limited to, plans, objectives, expectations and intentions and other statements contained in this press release that are not historical facts and statements identified by words such as "expects", "anticipates", "intends", "plans", "believes", "seeks", "estimates" or words of similar meaning. These statements are based on our current beliefs or expectations and are inherently subject to various risks and uncertainties, including those set forth under "Item 1A. Risk Factors" in the Company's Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2005, as filed with the Securities and Exchange Commission. Actual results may differ materially from these expectations due to changes in global political, economic, business, competitive, market and regulatory factors. NAVTEQ does not undertake any obligation to update any forward-looking statements contained in this document.

Deel: ' Arabisch GPS systeem voor mobiele apparaten van Navicore '
Lees ook