PERSBERICHT
13/06/2002

Sultan: trendy turks op zuid
Arabisch-Turkse eetgelegenheid opent haar deuren in Rotterdam

Mede genspireerd door het Londense MoMo opent op 20 juni 2002 Sultan haar deuren in Rotterdam Zuid. Kelims, een lounge-eiland compleet met waterpijp, mezzes in vele soorten, Arabisch-Turkse loungemuziek en een gastvrije bediening. Dit alles in een strakke architectonische omgeving aan het Zuidplein, nabij Ahoy'. Voor wie niet genoeg kan krijgen van deze sfeer is er voor thuis de exclusief voor Sultan samengestelde cd 'Sultan Lounge I' ( 5,-).

Chillen op z'n Turks
In het interieur van de hand van architect Huib de Jong van Art Constructions domineren de kleuren blauw en geel. De strakke vormgeving biedt een spannend contrast met de warme kleuren van de kelims, het Turkse glaswerk, het kleurrijke mozaek in Arabische motieven op de pilaren, en de met paars en oranjerood fluweel beklede stoelen en banken.
Het lounge-eiland waar men, gezeten op kelims de waterpijp kan roken, zorgt voor een authentiek Turks accent. Eigenaar Oscar Gesyler en bedrijfsleider Yunus Kayis staan garant voor een gastvrij onthaal in Sultan dat zich op een zeer divers publiek richt. Iedereen is welkom van jong tot oud, buurtbewoner en toerist.
Sultan is geen ouderwets familierestaurant, Sultan is de Arabisch-Turkse variant op trendy horecagelegenheden als de Buddha-bar in Parijs en de Supperclub in Amsterdam.

Bedoeenententen in het hart van de stad
Naast de 100 zitplaatsen in de lichte ruimte met aan drie zijden volglazen puien, heeft Sultan ook een buitenterras waar in hartje Rotterdam romantisch-ruige bedoeenententen de gasten tegen de felle zon, regen of avondkoude beschermen. Deze tenten zorgen voor extra sfeer. Hun vervreemdend effect draagt ertoe bij dat het een bijzondere ervaring is om bij Sultan mezzes te proeven als Peynir Ezmesi (witte kaaspuree), Kadin Budu Kfte de zogenaamde 'vrouwendijen' van gekruid gehakt, of een hoofdgerecht als Sultans Delight (stoofschotel van lamsvlees met auberginepuree) te eten.

Sultan
Zuidplein 109
Rotterdam
Telefoon (010) 423 01 29
www.sultanlounge.nl

Openingstijden:
Dagelijks van 11.00 uur tot 24.00 uur
Dinerkeuken vanaf 17.00 uur

naar achtergrondinformatie >>>

Niet voor publicatie:
Voor meer informatie, prachtig rechtenvrij beeldmateriaal en receptuur kunt u contact opnemen met Coebergh Communicatie & PR, Arabella Coebergh via telefoon (020) 470 87 87, fax (020) 470 88 13 en e-mail arabella@coebergh.nl. Op donderdag 20 juni 2002 is van 17.00 uur tot 20.00 uur de officile opening van Sultan. Mocht u hierbij aanwezig willen zijn, neem even contact op met Arabella Coebergh.

Deel: ' Arabisch-Turkse eetgelegenheid opent haar deuren in Rotterdam '
Lees ook