Arabische visagie opleiding opent deuren in Nederland


AMSTERDAM, 20130212 -- Spannend nieuws! Nederland is een nieuwe visagie stroming rijker, namelijk de Arabische visagie. Hiervoor is zelfs een professionele opleiding ontwikkeld. Op 1 september 2013 zal deze opleiding van start gaan. Hanae Al Hadji, Nederlands kampioene visagie 2010, biedt deze opleiding aan in Amsterdam.

Arabische visagie is make-up voor echte diva's! Het verschil met de westerse visagie is dat Arabische visagie voornamelijk de nadruk legt op de ogen, op het gebruik van donkere accenten en het gebruik van strakke en sierlijke lijnen. Hiermee wordt een mysterieuze en super vrouwelijke uitstraling gecreëerd. Denk aan sterren zoals de Amerikaanse Kim Kardashian en de Arabische sterren Haifa Wehbe en Miriam Fares.

[Arabische visagie opleiding opent deuren in Nederland] Er is veel vraag naar dit specialisme, maar het aanbod in de huidige opleidingen is er in Nederland nog niet. Visagisten reizen nu naar het Midden-Oosten om opleidingen in dit specialisme te volgen. Reden voor Hanae Al Hadji om in deze vraag te voorzien. Zij heeft in haar ervaring als leerkracht haar didactische vaardigheden verfijnd en door beide expertises te combineren hoopt ze deze groeiende markt in Nederland te professionaliseren en hiermee het Arabische en westerse schoonheidsideaal dichter bij elkaar brengen. 


Hanae Al Hadji heeft zich weten te onderscheiden door als eerste Nederlandse visagiste haar Arabische ‘signature’ te introduceren, de zogenaamde ‘Arabic Art Make-up’. Na het winnen van de Make-up Award is zij door veel Nederlandse en Belgische collega visagisten benaderd om cursussen te geven in haar Arabische make-up signature, een prachtige mix van oost en west, waarmee zij tot voor kort onbekend waren. Hierdoor ontstond het idee om een volledig lespakket te ontwikkelen. Hanae heeft er veel tijd in gestoken om het zo breed en volledig mogelijk in te vullen. Er zal naast de focus op Arabische visagie technieken uiteraard ook veel aandacht besteed worden aan de traditionele westerse visagie, zodat visagisten allround opgeleid zullen worden.

Op de website www.makeuptraining.nl vind je meer informatie over de specifieke inhoud van de opleiding. Geïnteresseerden dienen zich vóór 15 juni 2013 in te schrijven vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen.

 


Deel: ' Arabische visagie opleiding opent deuren in Nederland '
Lees ook