Arbeidsmarkt en innovatie hoofdthema's Strategie Summit Industrie 2009


SANTPOORT, 20090528 -- Op 13 en 14 mei jl. vond in Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort de eerste Strategie Summit Industrie plaats. Tijdens deze anderhalve dag durende summit discussieerden de 50 genodigden onder andere over innovatie, duurzaamheid en arbeidsmarkt.

Aan de basis van de bijeenkomst ligt een uitgebreid kwalitatief onderzoek. Initiatiefnemer VNU Exhibitions hield ter voorbereiding op de summit interviews met ruim 70 eindverantwoordelijken van diverse leidende organisaties in de industrie, zoals NXP Semiconductors B.V., Philips Healthcare Nederland, Schering Plough Corporation, Ministerie van Economische Zaken, Universiteit Twente en nog vele anderen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de grootste motivatie voor duurzaam produceren voort komt uit marktvraag (27%). Duurzaamheid wordt door een kwart van de genterviewden gentegreerd in de organisatie door energiezuinig te produceren. 35% geeft aan dat duurzaamheid in de eigen organisatie wordt vertaald in het hele proces van ontwerp, gebruik tot aan de recycling van het product. Duurzaam produceren wordt gezien als de toekomst. Hier zijn innovaties voor nodig en hier komen tevens innovaties uit voort.

De inhoud van het programma, onder leiding van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen werd door de aanwezigen met ruim een 8 beoordeeld. De deelnemers waren topbestuurders vanuit de verschillende sectoren waaronder de winnaar Beste Ondernemers Visie 2009, dhr. ing. W.T. (William) Pijnenburg, Algemeen Directeur /Grootaandeelhouder bij AAE the art of mechatronics en dhr. ir. P.M.J. (Pieter) Verberne, General Manager Energy bij AkzoNobel Industrial Chemicals.
Sprekers waren o.a. dhr. drs. Chr. P. (Chris) Buijink, Secretaris-generaal bij Ministerie van Economische Zaken, Prof. dr. S.J.G. (Sweder) van Wijnbergen, Hoogleraar macro-economie en economisch expert bij Universiteit Amsterdam en dhr. R. (Rob) van Gijzel, Burgemeester, Gemeente Eindhoven en voorzitter van Stichting Brainport. Tijdens de bijeenkomst is voor velen de basis gelegd voor nieuwe contacten en voor toekomstige ideen en plannen.

Dat de formule van Strategie Summits wederom goed wordt ontvangen blijkt wel uit de waardering die zowel door partners als deelnemers wordt uitgesproken. Meer dan 90% geeft aan volgend jaar wederom deel te nemen, eveneens alle aanwezigen zouden de summit aanraden aan een collega. Door deelnemers werd de bijeenkomst als volgt omschreven: 'De Strategie Summit Industrie is een efficint platform voor het uitwisselen van ervaringen en informatie inzake industrie en industrieel beleid' van dhr. dr. J. (Job) Elders, President en CEO, C2V en 'Een zeer afwisselend programma wat blijft inspireren' van dhr. dr. ir. W. (Wybren) Jouwsma, Technical Director, Bronkhorst High-Tech B.V. / Cori-Tech B.V.

Voor een beperkt aantal leveranciers is het mogelijk om bij de summit als partner aanwezig te zijn. De delegates worden uitsluitend op uitnodiging benaderd.

De Strategie Summit Industrie 2010 vindt plaats op 18 en 19 mei 2010. VNU Exhibitions organiseert tevens Strategie Summits voor de Logistiek, Onderwijs, Bouw, Zorg en Overheid. Genteresseerden kunnen voor meer informatie naar www.executivesummits.nl of contact opnemen met Juliette Bosch, Project Cordinator, Executive Summits Unit: Tel: 030-2952914. E-mail: juliette.bosch@vnuexhibitions.com


Deel: ' Arbeidsmarkt en innovatie hoofdthema's Strategie Summit Industrie 2009 '
Lees ook