Rabobank Nederland

rabobank

Arcade ziet verkoop cd's met ongeveer 20% dalen--media

Beursmedia/Betten, 22/3/1999

Muziekuitgever Arcade - onderdeel van Wegener Arcade - verwacht in het eerste kwartaal van 1999 ongeveer 20% minder cd's te verkopen. Dat heeft woordvoerder M. Wolf van Arcade zaterdag gezegd in NRC Handelsblad.
Arcade volgt hiermee de verwachting van de Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van Geluidsdragers (NVPI). De muziekuitgever wijt de daling aan drie dingen. 'Er worden steeds meer cd's gekopieerd door cd-writers in thuiscomputers. Verder is de markt verzadigd en neemt cd-piraterij toe.'

Wolf kan in de krant niet zeggen hoeveel procent aan welke oorzaak is toe te schrijven. Muziekketen Free Record Shop bestrijdt bij monde van inkoopdirecteur J. da Silva dat de cd-markt is gedaald. 'Sterker nog, ik durf zelfs te stellen dat de verkoop over de eerste drie maanden van dit jaar met een paar procent is gestegen. Maar dat komt voor een deel omdat wij niet alleen cd's maar ook cd-roms verkopen. En die zijn veel beter beveiligd', aldus Da Silva zaterdag in NRC Handelsblad.

Zoekwoorden:

Deel: ' Arcade ziet verkoop cd's met ongeveer 20% dalen '
Lees ook