Ingezonden persbericht


Alphen aan den Rijn, 19 juli '01

Monty Hansen


Onderwerp: Romeins bezoekuur

Plaats: Emma kinderziekenhuis

Datum: donderdag 2 augustus

Tijd: 10.30 uur

PERSBERICHT:

ARCHEONROMEINEN BEZOEKEN EMMA KINDERZIEKENHUIS

" Kinderen zijn keizer in augustus"

Romeins bezoekuur

Op 2 augustus krijgen patiëntjes van het Emma kinderziekenhuis bezoek van "de Romeinen". Leden van het tweede keizerlijke legioen Legio Secunda Augusta uit Brittannia zullen een wel zeer speciale geschiedenisles geven. Levensechte legionairs, priesters, muzikanten en gladiatoren zullen de kinderen even meenemen naar het Rome van Julius Caesar, Augustus, Tiberius en vele andere groten. Want in de keizerlijke maand augustus zijn de kinderen eens keizer. Dit Romeinse bezoekuur is een initiatief het bekende themapark Archeon in Alphen aan den Rijn.

Keizerlijke maand in Archeon

Archeon brengt al jaren het verleden van Nederland tot leven. Van de Prehistorie tot en met de Middeleeuwen. In de maand augustus, genoemd naar de eerste Romeinse keizer, staan de Romeinen extra in het zonnetje. Van 4 tot en met 12 augustus is er een groot Romeins festival. Eregast op dit festival is de Engelse groep Legio Secunda Augusta. Ruim 80 Romeinen geven samen met de vaste bewoners van Archeon diverse shows en demonstraties rond het leven in de eerste eeuw na Christus. Net als vorig jaar zal het festival veel bezoekers trekken. Waaronder veel enthousiaste kinderen.

Romeinen naar het ziekenhuis.

Maar soms kunnen de kleine Caesars niet naar Rome komen. Dus komt Rome naar die kleine Caesars toe. Jaarlijks komen er duizenden kinderen plezier maken in Archeon. In de feestmaand komt Archeon eens plezier maken met kinderen voor wie het erg moeilijk is om naar het park te komen. Vandaar het bezoek aan het Emma kinderziekenhuis.

Lauwerkransen en geschenken.

Behalve de geschiedenisles met spektakel en muziek brengen de Archeonromeinen ook lauwerkransen mee. Hiermee zullen patiëntjes, artsen en /of medewerkers van het "Emma" worden gehuldigd. Een klassiek eerbetoon voor prestaties waarbij optimisme en vooral doorzettingsvermogen een grote rol spelen. Bovendien zal er voor iedere patiënt een klein geschenkje zijn.

Wapengekletter, pleisters en een nar

De speciale geschiedenisles kent uiteraard veel glimmende harnassen en wapengekletter. De gladiatoren zullen ook iets van hun vechtkunst laten zien. Maar er zal geen bloed vloeien en voor alles staat het plezier van de patiëntjes voorop. Mocht een gladiator toch licht gewond raken, dan is er in het ziekenhuis vast wel een pleister te krijgen. Archeon stuurt in ieder geval ook een nar mee om kinderen, doktoren en Romeinen (weer) aan het lachen te krijgen.

Deel: ' Archeonromeinen bezoeken Emma kinderziekenhuis '
Lees ook