( BW)(CO-FENTRESS-ARCHITECTS) Met prijzen bekroonde architect van Incheon International Airport, Curtis W. Fentress, moderniseert Los Angeles International om doorvoer reizigers te verbeteren

Business Editors

DENVER (VS)--(BUSINESS WIRE)--Jan 06, 2009-- Fentress Architects, geselecteerd om Los Angeles Airport te moderniseren voor beter reizen,heeft enkele van werelds beste luchthavens ontworpen

Fentress Architects is uitverkozen tot architect voor de nieuwe topfaciliteiten bij Los Angeles International Airport (LAX).

Curtis Fentress, oprichter van Fentress Architects, heeft internationale erkenning gekregen voor het ontwerpen van enkele van 's werelds beste luchthaventerminals om via te reizen. Dit zijn onder andere Incheon International Airport in Zuid-Korea (de eerste luchthaven ooit die drie jaar op rij, 2005-2007, werd uitgeroepen tot "beste luchthaven ter wereld" aan de hand van de enqute van de Airport Council International onder passagiers) en Denver International Airport (drie opeenvolgende jaren, 2005-2007, benoemd tot "beste luchthaven van Noord-Amerika" door Business Traveler Magazine).

Miljoenen internationale reizigers ondervonden hinder van de verouderde faciliteiten van de Tom Bradley internationale terminal bij LAX. Het ontwerp van Fentress biedt een gemoderniseerde terminal en hal die de reiservaring drastisch zullen verbeteren.

De burgemeester van Los Angeles, Antonio R. Villaraigosa, omschreef de architectonische concepten van Fentress Architects als "spectaculair", "het is een belichaming van het karakter van Los Angeles en creert een buitengewone sense of place. Het is onmiskenbaar L.A."

"Los Angeles is een van `s werelds grootste centra van entertainment, mode en internationale handel", aldus Curtis Fentress, FAIA, RIBA, Lead Designer. "De luchthaven is de eerste en laatste indruk die reizigers krijgen van deze fantastische stad. Los Angeles verdient een luchthaven van wereldklasse die wereldwijd wordt erkend als toonaangevend en normbepalend. Deze gemoderniseerde luchthaven zal LAX omtoveren tot L.A. WOW!"

Het ontwerpconcept, dat is genspireerd op de Stille Oceaan, slaagt erin de sense of place van de stad vast te leggen, met daken die als het ware in elkaar overvloeien en een beeld vormen van golven die breken op de kust. De architectuur integreert de luchthaven in een verbindend thema dat de gewelfde structuur, gebouwd gedurende de Jet Age van LAX in 1961, eer aandoet.

Het architectonische concept van Fentress, dat milieuverantwoordelijkheid hoog in het vaandel heeft, houdt naast dat het de hedendaagse reizigers dient, tevens rekening met de behoeften van toekomstige generaties. Het streven van de luchthaven naar grotere duurzaamheid behelst onder andere een aanvraag voor de hoogste classificatie van LEED-certificering van de Amerikaanse Green Building Council.

Curtis Fentress, FAIA, RIBA, heeft Fentress Architects in 1980 opgericht in Denver, Colorado (VS), om exceptioneel humanistische, contextuele architectuur te creren. Het bedrijf is bekroond met ruim 240 prijzen voor uitmuntende ontwerpen. Jaarlijks bezoeken ruim 285 miljoen mensen wereldwijd de gebouwen van Fentress.

Kijk voor meer informatie over LAXop www.LAWA.org.

Bezoek Fentress Architects online op www.FentressArchitects.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:Fentress Architects
Matt Popowski, +1 303-282-6192
popowski@fentressarchitects.com

Deel: ' Architect Curtis W. Fentress moderniseert L.A. International Airport '
Lees ook