Ministerie van VWS

Architectuurdebat Temmen of loslaten

Woensdag 30 juni 1999, persbericht nummer 68

Ter gelegenheid van de zesde Haagse Dag van de Architectuur, zal het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op zaterdag 3 juli 1999 zijn deuren openen voor het publiek. VWS is sinds oktober 98 gevestigd in de gebouwen Castalia en Helicon. De openbare ruimten in deze nieuwe gebouwen zijn tussen 11.00 en 17.00 uur te bezichtigen. Er worden rondleidingen verzorgd naar de ministersetage en één van de hoogste etages van het gebouw Castalia.

Voorafgaand aan deze dag, op vrijdagavond 2 juli, organiseert VWS in samenwerking met het architectuurplatform Wils & Co een enerverend architectuurdebat Temmen of Loslaten.

De officiële start voor de Dag van de Architectuur vindt plaats op vrijdag 2 juli 1999 om 17.00 in het Atrium van het stadhuis, op loopafstand van het ministerie van VWS. Hier zal burgemeester Deetman de aftrap geven voor het jaarlijkse architectuurfestijn door twee bijzondere tentoonstellingen te openen. Omstreeks 17.45 uur wordt er een drankje en een hapje geserveerd.

Het programma in het ministerie van VWS start vervolgens om 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant in Helicon. Na het welkomstwoord van Cees van t Veen, plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van VWS, zullen de Belgische en de Nederlandse rijksbouwmeesters met elkaar in debat gaan. Bouwmeester Bob Van Reeth en rijksbouwmeester Wytze Patijn lichten ieder hun visie op de zaak toe. Dit onder leiding van architect Noud de Vreeze. Het debat wordt afgesloten met een borrel.

De opening van de Dag van de Architectuur in het Atrium is vrij toegankelijk. Het debat in het ministerie van VWS is echter alleen toegankelijk met een toegangsbewijs. Als u interesse heeft in het debat kunt u contact opnemen met de gratis informatielijn van de Rijksgebouwendienst, telefoonnummer 0800 899 11 03. Na uw aanmelding wordt uw naam genoteerd op de lijst van genodigden en indien mogelijk krijgt u nog een toegangskaart en een routebeschrijving toegestuurd.

Het ministerie van VWS is gevestigd in de gebouwen Castalia en Helicon aan het Parnassusplein 5 in Den Haag. Het ministerie ligt vlak naast het Centraal Station en is via de Zwarteweg te bereiken. Het is aan te raden om met het openbaar vervoer te komen. Parkeren is bij VWS niet mogelijk, er kan zaterdag 3 juli wel gebruik worden gemaakt van de fietsenstalling van VWS.

NB: Alle activiteiten rond de Dag van de Architectuur op zondag 4 juli zijn vervallen.

Deel: ' Architectuurdebat Temmen of loslaten '
Lees ook