Nederlands Architectuurinstituut


SchoolAtelier

In het SchoolAtelier organiseert het NAi iedere eerste zondag van de maand architectuurworkshops voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De thema's van de workshops lopen meestal parallel aan een van de tentoonstellingen in het NAi. Ouders of begeleiders kunnen deelnemen aan een rondleiding door het voor individuele bezoekers gesloten depot: de 'schatkamer' van het NAi.

Programma SchoolAtelier & Schatkamer voorjaar 1999
* La bella Architettura!
Zondag 4 april 1999
Bouwen met pasta! Kruip in de huid van Michelangelo en bouw een Italiaanse stad. Om helemaal in de sfeer te blijven bouwen wij met spaghetti. Na een korte inleiding over het Romeinse bouwen gaan de kleine bouwmeesters zelf aan de slag met pasta in het SchoolAtelier.

* Zwevende stad
Zondag 2 mei 1999
Kun je wonen in de lucht? Architect Yona Friedman ontwerpt gebouwen die in de lucht hangen. Na een bezoek aan de tentoonstelling over zijn werk maken jonge architecten in spé hun eigen zwevende stad. Het ontwerp moet zo licht zijn dat het aan een draadje kan blijven hangen.

* Vissenvilla's
Zondag 4 juni 1999
Vissen hebben ook een huis. In de vijver van het NAi zijn bijzondere woningen voor vissen ontworpen door kunstenaar Stephan Gross. In het NAi kun je zelf een vissenstad ontwerpen voor de waterbewoners.

De workshops vinden plaats van 14 tot 16 uur. Deelname is voor kinderen gratis op vertoon van een toegangskaartje. Reserveren wordt aanbevolen, want vol is vol. De rondleiding door het depot start om 14.30 en eindigt om 16 uur en kost NLG 5,- (exclusief de toegangsprijs). Voor meer informatie kunt u zich richten tot de afdeling educatie, 010-4401200.

NAi - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam - info@nai.nl - Tel 010-4401200

Veranderd: 02-03-1999 door Just Schimmelpenninck, NAi (afd. Communicatie)

Deel: ' Architectuurworkshops NAi in Rotterdam '
Lees ook