Arend Jan Boekestijn en Ewout Klei over de Amerikaanse theoloog Reinhold Niebuhr

Arend Jan Boekestijn en Ewout Klei over de Amerikaanse theoloog Reinhold Niebuhr

Op vrijdagavond 26 februari komen Arend Jan Boekestijn en Ewout Klei op uitnodiging van CDJA Overijssel naar het Dominicanenklooster in Zwolle. Deze avond staat de vraag centraal wat de relevantie is van het nalatenschap van Reinhold Niebuhr voor het gedachtengoed van de christendemocratie. “Het kwaad en het lijden bestaan echt. Wij mensen kunnen beide niet goed bestrijden. Dat gegeven kunnen wij echter niet als excuus gebruiken voor cynisme of passiviteit.” Hoe kunnen wij dit inzicht van Niebuhr toepassen in onze tijd waarin de problemen zich opstapelen? Arend Jan Boekestijn gaat een uitgebreid referaat houden over Reinhold Niebuhr. De Amerikaans protestants theoloog hield zich intensief bezig met de relatie tussen christelijk geloof en politiek. Van 1915 tot 1928 was hij predikant in Detroit Michigan waar hij van dichtbij de sterk groeiende industrie en de daarmee gegeven sociale problematiek meemaakte. Ewout Klei verzorgt een co-referaat.

De kosten voor deze avond bedragen slechts €5,- (contant te voldoen op de avond zelf) Daarvoor krijgt u toegang tot de activiteit inclusief 1x koffie en 1x bier, fris of wijn. Voor meer info kunt u mailen met Anne Adema secretaris@cdja-overijssel.nl De avond begint om 20:00 uur.

Arend-Jan-Boekestijn (1959) studeerde geschiedenis en politieke wetenschappen en is momenteel verbonden aan de vakgroep geschiedenis van de Universiteit Utrecht als Universitair docent. Van 2006 tot 2009 was hij namens de VVD lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal.

Ewout Klei (1981) is politiek historicus, tekstschrijver en theoloog, In 2004 studeerde Ewout af op Joan Derk van der Capellen tot den Pol. In 2011 promoveerde Ewout op een proefschrift over het GPV. Recent verscheen van zijn hand een historisch-journalistiek boek over de geschiedenis van de JOVD.

Deel: ' Arend Jan Boekestijn en Ewout Klei over theoloog Reinhold Niebuhr '






Lees ook