ARLANXEO bestuurt wereldwijd rubberbedrijf vanuit Nederland


* Eén van de meest toonaangevende wereldspelers in synthetisch rubber opent nieuw hoofdkantoor in Maastricht
* Managementfuncties gebundeld in een nieuw hoofdkantoor
* Officiële opening met ARLANXEO partners LANXESS en Saudi Aramco en Nederlandse vertegenwoordigers uit de politiek


MAASTRICHT, 20160622 -- ARLANXEO Holding B.V. heeft vandaag zijn nieuw hoofdkantoor officieel geopend in Maastricht. Vanaf heden bestuurt het wereldwijd toonaangevend bedrijf voor synthetisch rubber zijn wereldwijde activiteiten vanuit Maastricht.

“Na de lancering van ARLANXEO begin april is de opening van ons hoofdkantoor de volgende stap in de oprichting van ARLANXEO”, zegt Jan Paul de Vries, voorzitter van de Raad van Bestuur van ARLANXEO tijdens de openingsceremonie. “In Maastricht hebben we de perfecte internationale locatie gevonden met in de onmiddellijke nabijheid onze belangrijkste Europese productielocaties. Het biedt uitstekende voorwaarden om de positie van ARLANXEO als belangrijke speler in de wereldwijde synthetische rubbermarkt te versterken.”

ARLANXEO werd opgericht in april 2016 als een joint venture van LANXESS - een wereldwijd toonaangevend chemisch specialiteiten bedrijf gevestigd in Keulen (Duitsland) en Saudi Aramco - een belangrijke wereldwijde energieleverancier en de grootste oliemaatschappij ter wereld met de hoofdzetel in Dhahran (Saoedi-Arabië). Beide partners hebben een belang van 50 procent in de joint venture.

Twan Beurskens, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur voor de Provincie Limburg: “We zijn verheugd om zo een solide bedrijf als ARLANXEO in onze regio te kunnen verwelkomen. Maastricht is de toegangspoort tot Europa en behoort tot één van de belangrijkste wereldwijde en economische centra van Nederland.” 

“Ik ben blij dat ARLANXEO Maastricht als thuisbasis heeft gekozen en heet alle medewerkers van harte welkom”, aldus Anne Marie Penn-Te Strake, burgemeester van de stad Maastricht. “Ik ben ervan overtuigd dat de werknemers Maastricht een aantrekkelijke, hoogwaardige stad vinden om te wonen en te werken.”

‘De Colonel’ in het hart van Maastricht zal centrale leidinggevende functies alsook het managementteam huisvesten.

Het ARLANXEO management is gelijkwaardig verdeeld over beide partnerbedrijven. Naast Jan Paul de Vries als Chief Executive Officer (CEO), is Jorge Nogueira afkomstig van LANXESS lid van het ARLANXEO managementteam. Ali Ba Baidhan als Chief Financial Officer (CFO) en Fayez Alsharef als Chief Procurement Officer (CPO) zijn afkomstig van Saudi Aramco.


Over ARLANXEO
ARLANXEO is een marktleider op het gebied van synthetische rubber met een omzet van circa EUR 2,8 miljard in 2015, ongeveer 3800 medewerkers en 20 productielocaties in negen landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Maastricht, en de kernactiviteit van ARLANXEO is de ontwikkeling, productie en het vermarkten van synthetische high-performance rubbers voor gebruik in de automobiel- en de bandenindustrie, de bouwsector en de olie- en gasindustrie. ARLANXEO werd opgericht in april 2016 als een joint venture van LANXESS en Saudi Aramco. 


Deel: ' ARLANXEO bestuurt wereldwijd rubberbedrijf vanuit Nederland '
Lees ook