Politie Gelderland-Midden

Arnhem, beschonken automobilist aangehouden na aanrijding Publicatiedatum: 30-03-2003

De politie heeft vrijdagnacht op St. Janskerkstraat een 19-jarige Arnhemmer aangehouden in verband met het doorrijden na een aanrijding op de Stedumhof in Arnhem-Zuid. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond drie uur door een getuige gemeld dat de bestuurder van een witte personenauto op de Stedumhof een aanrijding zou hebben veroorzaakt waarbij in totaal drie auto's waren beschadigd. De bestuurder zou na de aanrijding zijn doorgereden. Gewaarschuwde agenten troffen later op de St. Janskerkstraat de beschadigde witte auto aan. De eigenaar van de auto werd kort hierna aangehouden. Hij bleek ook onder invloed van alcohol, zo werd vastgesteld na de ademanalyse: ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol (ongeveer 1,56 promille). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien werd diens rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, auto geplet door vallend kunstwerk
Publicatiedatum: 30-03-2003

Op het Koningsplein in Arnhem is vrijdagnacht een personenauto geplet door een afgevallen kunstwerk vanaf de gevel van een gebouw. Het incident deed zich voor rond een uur 's nachts, toen de pilaar, met een geschat gewicht van ongeveer 2500 kg en onderdeel van een kunstwerk, spontaan van de gevel van het gebouw viel en bovenop een geparkeerde auto terechtkwam. Met behulp van twee kranen en de brandweer werden twee andere pilaren afgezaagd en verwijderd om te voorkomen dat er nog meer schade zou ontstaan. Bij het voorval deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door de dienst Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente zal een nader onderzoek worden ingesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, zakkenrollers
Publicatiedatum: 30-03-2003

In zeker twaalf gevallen hebben het afgelopen weekend zakkenrollers wederom toegeslagen in de Arnhemse binnenstad. Door het dievengilde werden op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag meestal portemonnees met inhoud buitgemaakt op de Koningstraat, de Markt, Jansstraat, Vijzelstraat, Kerkplein en de Ketelstraat. In een enkel geval werden er ook mobiele telefoons gerold. Ondanks intensieve surveillance werden door de politie geen dieven betrapt. De politie adviseert waardevolle goederen uit het zicht van dieven op te bergen in goed afgesloten kleding of tas.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Arnhem, auto geplet door vallend kunstwerk '
Lees ook