Politie Gelderland-Midden

Arnhem, bonnen bij verkeerscontrole
Publicatiedatum: 30-03-2003

Bij verkeerscontroles op verschillende plaatsen in Arnhem-Zuid heeft de politie vrijdag gedurende de middaguren ruim 50 bonnen uitgeschreven. De controles werden gehouden op ondermeer de Brabantweg, Hollandweg en Huissensestraat. Speciale aandacht ging uit naar gordelgebruik onder automobilisten, snelheidsovertredingen en bromfietsen. In totaal 25 bestuurders werden bekeurd wegens het nalaten van het gebruik van de autogordel en 14 bromfietsers werden bekeurd in verband met een te hoog vermogen. Voor snelheidsovertredingen werden in totaal 8 bestuurders bekeurd. Verder werden er bekeuringen uitgedeeld voor het onjuist gebruik van de weg en het rijden zonder bromfietscertificaat. De politie zette een tiental agenten in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Didam, invalide gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 30-03-2003

Tengevolge van een verkeersongeval op de Hoofdstraat, nabij de kruising met de Oranjestraat in Didam, is vrijdagavond een 60-jarige invalide man uit Didam gewond geraakt. Het slachtoffer kwam ten val bij een abrupte stuurbeweging van zijn invalidenwagentje om een naderende auto, bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Didam, te ontwijken. Het invalidenvoertuig kantelde, waarop de man uit zijn wagentje viel. Het slachtoffer liep daarbij een hoofdwond op en werd ter behandeling van zijn verwonding overgebracht naar het streekziekenhuis in Zevenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, nachtje doorzakken nog teveel...
Publicatiedatum: 30-03-2003

Een 52-jarige man uit Huissen die de nacht tevoren flink was doorgezakt bleek vrijdagmiddag nog net te veel alcohol in zijn bloed te hebben om te rijden. De man liep vrijdagmiddag rond vier uur tegen de lamp bij een verkeerscontrole van het verkeershandhavingsteam van de politie op de Van Voorststraat in zijn woonplaats. Na de ademanalyse werd een promillage vastgesteld van 0,58. Vanaf 0,51 is men in overtreding. De verdachte verklaarde donderdagnacht op een feestje tot drie uur 's nachts te zijn doorgezakt en ongeveer 30 alcoholische versnaperingen te hebben genuttigd. Hij had niet stilgestaan bij het feit dat dit nog nawerkingen zou hebben. De man kreeg een boete opgelegd van 190 euro.

Deel: ' Arnhem, bonnen bij verkeerscontrole '
Lees ook