Politie Gelderland-Midden

Arnhem, autodiefstallen
Publicatiedatum: 02-02-2003

Bij de politie in Arnhem is het afgelopen weekend door vier benadeelden aangifte gedaan van autodiefstal. Vanaf de Erasmussingel in verdween zaterdagochtend een rode Opel Kadett van een 48-jarige bewoner uit die straat. Op de Fridtjof Nansenstraat werd in de ochtenduren van zaterdag een grijze Opel Kadett ontvreemd van een 34-jarige Arnhemmer. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een witte VW-bestel van een 48-jarige inwoner van Arnhem ontvreemd. Op de Bovenbrugstraat werd de Volkswagen Variant van een 33-jarige vrouw uit die straat gestolen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, gewapende overval op juwelier
Publicatiedatum: 02-02-2003

Twee mannen hebben zaterdagmiddag een juwelier aan de Weverstraat in Arnhem overvallen. Rond half drie 's middags verschenen er twee mannen in de zaak. Onder bedreiging met een mes wist het tweetal sieraden afhandig te maken van de verkoper. Beide overvallers maakten zich vervolgens uit de voeten met de buit. Volgens de verkoper luidden de signalementen van de overvallers als volgt: een man met donkere huidskleur, ongeveer 1.85 m lang en gekleed in een rode jas, van de ander wordt gemeld dat hij eveneens een donkere huidskleur had, geheel in het zwart gekleed was en zwarte muts droeg. Beide mannen zouden na de overval zijn weggerend richting Rijnstraat. Gelet op het tijdstip van het plegen van de overval is het zeer denkbaar dat er diverse getuigen zijn geweest van het voorval. Personen met meer informatie met betrekking tot deze overval worden uitgenodigd zich te melden bij de politie in Arnhem, via telefoon 0900-8844. Maar u bent natuurlijk ook met informatie welkom in het politiebureau aan de Beekstraat in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, mogelijke verdachte van straatroof aangehouden Publicatiedatum: 02-02-2003

Een tweetal gedupeerden hebben zich zaterdag bij de politie gemeld voor aangifte van diefstal met geweld op de Hertogstraat en de Driekoningenstraat in Arnhem. Kort na de tweede straatroof op de Driekoningenstraat slaagde de politie erin een man aan te houden als verdachte van beide feiten. In de vroege ochtenduren van zaterdag werd een 24-jarige Arnhemmer geld afhandig gemaakt op de Hertogstraat. Het slachtoffer vergezelde zijn vriendin op weg naar huis en werd op straat aangesproken door een onbekende. Die pakte het slachtoffer en zijn vriendin vervolgens vast en eiste geld. Daarbij dreigde hij het slachtoffer te zullen neerschieten en maakte een gebaar in zijn kleding alsof hij een wapen tevoorschijn wilde halen. De vriendin haalde vervolgens een briefje van 10 euro uit haar jas. Daar wilde de man aanvankelijk geen genoegen mee nemen, maar toen beiden verklaarden verder geen geld meer op zak te hebben griste hij het geld uit handen van de vriendin van het slachtoffer en duwde beiden van zich af. Vervolgens maakte hij zich uit de voeten. Het zou om een kleine donkere man gaan. Even later, rond zes uur, deed zich op de Driekoningenstraat een soortgelijk feit voor. Een 32-jarige Arnhemmer reed op zijn fiets, vergezeld door zijn 32-jarige vriendin en een 36 jarige kennis, op weg naar huis vanaf de Steenstraat de Driekoningenstraat in. Gelijk om de hoek sprong er een onbekende man tevoorschijn die de 32-jarige Arnhemmer meteen aan de jas trok. Ook deze man eiste geld van zijn slachtoffer en sloeg hem enkele malen in het gezicht. Het slachtoffer en diens vriendin kwamen vervolgens beiden te vallen. Nadat ze weer opgekrabbeld waren probeerden ze weg te komen, maar de man pakte een lang stuk hout uit een partij vuilnis dat langs de weg lag en sloeg daar het slachtoffer vervolgens enkele malen mee op de rug en bleef geld eisen. De Arnhemmer begon om hulp te roepen, waarop zijn belager wegrende zonder buit. Kort hierna passeerde een politiewagen, waarop een onderzoek in de omgeving werd ingesteld. Dit resulteerde later in het aantreffen van een 22-jarige Arnhemmer die aan de opgegeven beschrijvingen voldeed. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt of de man betrokken is geweest bij meerdere recent gepleegde berovingen in de omgeving van de Steenstraat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Arnhem, gewapende overval op juwelier '
Lees ook