Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, vrouw verjaagt schennispleger
Publicatiedatum: 14-03-2003

Een 38-jarige vrouw uit Arnhem heeft gisteravond op de Doelenstraat in haar woonplaats een schennispleger verjaagd. De vrouw was rond half acht aan het werk in een bedrijf toen zij plotseling geconfronteerd werd met een vreemde man in de werkplaats die haar zijn ontblote geslachtdeel toonde. De vrouw liet op ondubbelzinnige wijze merken niet van dergelijk gedrag gediend te zijn en greep een hamer waarmee ze de schennispleger uit de werkplaats verjoeg. De schennispleger werd na een buurtonderzoek door de politie niet meer aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, autodieven aangehouden na wilde achtervolging Publicatiedatum: 14-03-2003

De politie heeft donderdagavond na een korte achtervolging door de Arnhemse binnenstad vier Apeldoorners aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Het gaat om vier jongens, drie van 17 en een van 16 jaar. Rond kwart over vijf zagen surveillerende agenten op het Velperplein een donkerkleurige BMW rijden, waarvan bleek dat die als gestolen gesignaleerd stond in het kentekenregister. Toen de agenten voor de auto gingen rijden om de auto te laten stoppen, reed de bestuurder om de politiewagen heen om aan staandehouding te ontkomen. Daarop werd door de agenten de achtervolging ingezet via ondermeer Steenstraat, Jansbuitensingel en Willemsplein. Op het Willemsplein kon de BMW ternauwernood een taxibus ontwijken, maar de politiewagen raakte de bus wel. Op de Zijpsepoort reed de BMW zich vast in het drukke verkeer, waarop de agenten hun auto pal naast hun auto lieten stoppen om de inzittenden het vluchten te beletten. De bestuurder van de BMW wist echter toch weg te komen en reed daarbij in op een van de agenten. Hierop werd de achtervolging voortgezet richting Amsterdamseweg, waar de agenten met hun auto van de weg raakten en hun dienstvoertuig zware schade opliep. De BMW wist in eerste instantie te ontkomen, maar werd later door andere agenten aangetroffen op de Burgemeester Weertsstraat, waar de inzittenden volgens getuigen uit de rijdende auto waren gesprongen die vervolgens tegen een trolleymast tot stilstand kwam. Twee 17-jarige verdachten konden vervolgens op de Rozenstraat worden aangehouden en werden ingesloten. De andere twee, een 16- en 17-jarige verdachte, wisten in eerste instantie te ontkomen, maar werden later liftend aangetroffen langs de A-50 richting Apeldoorn door een toevallig passerende agent op weg naar huis. Het tweetal werd met behulp van collega's van de passerende agent aangehouden en eveneens ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 14-03-2003

Een viertal winkeldieven zijn donderdag tegen de lamp gelopen in Arnhem. Op de Vijzelstraat in Arnhem werd rond een uur 's middags een 39-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij betrapt was bij het stelen van kleding vanuit een modezaak. Winkelpersoneel betrapte de man terwijl hij bezig was de labels van de kleding te verwijderen. Een derde kledingstuk had hij onder zijn eigen kleding verstopt. De man werd aan de politie overgedragen.
Op de Dr. C. Lelyweg werd rond drie uur 's middags een 20-jarige Duivenaar aangehouden nadat hij door winkelpersoneel betrapt was op het stelen van een paar schoenen. Nadat hij aan de politie was overgedragen werd de man later na verhoor met een dagvaarding heengezonden.
Een 47-jarige vrouw uit Den Haag werd omstreeks acht uur op de Ketelstraat aangehouden in verband met winkeldiefstal. De vrouw zou bij een warenhuis eau de toilette hebben gestolen. Bij nader onderzoek bleek zij ook vanuit andere winkels in de Arnhemse binnenstad goederen te hebben ontvreemd. De Haagse dame werd later met een dagvaarding heengezonden.
Even na achten werd op de Rijnstraat een 38-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had bij een warenhuis cosmetica-artikelen weggenomen maar werd bij het verlaten van de zaak door een beveiligingsmedewerker in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De man bekende de diefstal en werd later met een dagvaarding heengezonden. Alle verdachten zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Deel: ' Arnhem, vrouw verjaagt potloodventer met hamer '
Lees ook