Journalist begint weblog over monumenten en erfgoed


Ook monumenten moeten met hun tijd meegaan

Arnhem, 20111007 -- Nederland is weer een bijzonder weblog rijker. De Arnhemse journalist en monumentenliefhebber Ben Schattenberg is deze week begonnen met een professioneel weblog over cultureel erfgoed. Hij houdt op de site monumentje.wordpress.com vanaf deze week ontwikkelingen op dit gebied bij.

Op internet leeft cultureel erfgoed maar matig, stelde Schattenberg vast. Met deze site probeert hij meer aandacht voor het onderwerp te genereren en meer discussie erover los te maken. “Buiten internet leeft het wel degelijk”, signaleert hij. “Een weblog als deze zou een prachtig discussieplatform over dit onderwerp kunnen zijn.”

Behalve geschreven berichten experimenteert Schattenberg ook met video op het weblog. Ook monumenten moeten met hun tijd meegaan.

Ben Schattenberg (1975) is een journalist en redacteur met een bijzondere interesse voor cultureel erfgoed. Daaronder verstaat hij op de eerste plaats kunst en monumenten. Maar ook niet-tastbaar erfgoed als namen en tradities wil hij aan bod laten komen op dit weblog.

Schattenberg Media


Deel: ' Arnhemse journalist begint weblog over monumenten en erfgoed '
Lees ook