Arnhemse schoolteams doen mee aan het EK SUMO

In het weekend van 8 en 9 september vindt in Sportcentrum Valkenhuizen het Europees kampioenschap Sumo plaats. Tegelijkertijd doen Arnhemse schoolteams daar op zondag 9 september mee aan het Sumo jeugdtoernooi.

EK Sumo Arnhem: kijksport

Het EK op Sportcentrum Valkenhuizen is ook voor toeschouwers toegankelijk. De entreeprijs bedraagt 10 gulden. Sumo is een eersteklas kijksport. Gevechten duren nooit lang en zijn altijd spectaculair. Het EK programma wordt aangevuld met demonstraties van zwaardvechters. Ook zijn er diverse stands met typisch Japanse producten aanwezig in Sportcentrum Valkenhuizen.

Sumo voor schoolteams

Alle Arnhemse scholen ontvangen deze week een informatiepakket over het Sumo jeugdtoernooi. Daarin kunnen zij lezen hoe elke school teams kan samenstellen en inschrijven voor het toernooi. Sumo is heel makkelijk te leren: het gaat erom je tegenstander uit de Sumo-ring te duwen. Vaak is dat een kwestie van slechts enkele seconden. Het is niet nodig groot en zwaar te zijn omdat deelnemers in gewichtscategorieën worden ingedeeld. Sumo is een sport voor iedereen! Alle deelnemende kinderen krijgen een medaille en mogen gratis naar de EK wedstrijden. De finales daarvan beginnen meteen na de prijsuitreiking van het jeugdtoernooi (rond 17.30 uur). Het winnende schoolteam mag het (met zijn vijven!) opnemen tegen de nieuwe Europees kampioen Sumo.

Sumo is een sport voor iedereen

Schoolteams kunnen zich tot 30 augustus aanmelden bij Gaby Krifa van de afdeling Sportontwikkeling, telefoon 026-3774961. Meer informatie is verkrijgbaar bij Bert Docter van Budo Sport Arnhem, telefoon 026-3646657 of op www.budosportarnhem.nl. Het jeugdtoernooi wordt georganiseerd door de afdeling Sportontwikkeling van de gemeente Arnhem en Budo Sport Arnhem.

Deel: ' Arnhemse schoolteams doen mee aan het EK SUMO '
Lees ook