ArrayPower lanceert sequenced inverter

Volledig geïntegreerde technologie ontworpen voor de commerciële zonne-energiemarkt

SUNNYVALE, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20111007 --

ArrayPower, een in Silicon Valley gevestigd elektronicabedrijf, heeft vandaag de lancering aangekondigd van hun sequenced-inverter-technologie voor gebruik in fotovoltaïsche (PV) systemen. De sequenced inverter is speciaal ontworpen voor zonne-energiesysteeminstallaties op commerciële schaal, een gebied dat momenteel door concurrenten wordt onderschat – en biedt een betaalbaar, beter presterend alternatief voor concurrerende invertertechnologieën die op de markt verkrijgbaar zijn.

In samenwerking met fabrikanten van zonne-energiesystemen wordt ArrayPower’s technologie geïntegreerd tijdens het moduleproductieproces. Van sequenced inverter voorziene modules verbeteren de totale systeemprestaties door pulsen en faseren van energie over de gehele array om driefasenwisselstroom te genereren voor commerciële toepassing.

Het ontwerp van de ArrayPower sequenced inverter vermindert het aantal cruciale componenten dat is vereist voor bediening, optimalisering van de productiekosten en verbetering van de betrouwbaarheid. Sequenced inverters maken ook de storingsgevoelige vloeibare condensators overbodig die deel uitmaken van andere invertertechnologieën, waardoor de levensduur van het systeem tot meer dan 25 jaar wordt verlengd.

“De talloze uren onderzoek en ontwikkeling die we hebben gewijd aan onze sequenced-inverter-technologie stellen ArrayPower nu in staat tot het optimaliseren van kosten, veiligheid en prestaties van zonne-energiesystemen via een ‘plug and play’ AC-module,” aldus Wendy Arienzo, CEO van ArrayPower. “Met onze oplossing kunnen zonne-energiesysteemproducenten een efficiënte, uiterst duurzame AC-module ontwikkelen die economisch aantrekkelijk is voor commerciële installaties.”

ArrayPower, vroeger Array Converter, staat onder leiding van een team experts met een buitengewone achtergrond in de power-elektronica, de halfgeleider- en de communicatiebranche die ongeëvenaarde ervaring en kwaliteitsservice bieden aan klanten en strategische partners.

De primaire missie van het bedrijf is het vereenvoudigen en verbeteren van de kosteneffectiviteit van de transformatie van zonne-energie van module tot het elektriciteitsnetwerk. ArrayPower’s sequenced-inverter-technologie vertegenwoordigt een belangrijke stap in de richting van het uiteindelijke doel van het bereiken van elektriciteitsnetwerkpariteit.

ArrayPower zal een officieel overzicht geven van hun sequenced-inverter-technologie tijdens Solar Power International, te houden van 17-20 oktober in Dallas, Texas.

Over ArrayPower

Gevestigd in Sunnyvale, Californië (VS), produceert ArrayPower sequenced-inverter-technologie voor toepassing in zonne-energiesystemen om de moduleprestaties te maximaliseren, de installatie te vereenvoudigen en het rendement te verbeteren. Sequenced inverters zijn volledig geïntegreerd met de zonne-energiemodule om wisselstroom te genereren die gereed is voor het elektriciteitsnetwerk en van commerciële kwaliteit is. Het resultaat is een duurzaam, veilig en geïntegreerd systeem dat meer energie levert voor optimale kosten. ArrayPower werd opgericht in 2008 en wordt geleid door een uitvoerend team met uitgebreide internationale ervaring in de power-elektronica, de halfgeleider- en de communicatiebranche. Bezoek voor meer informatie www.arraypower.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Antenna Group voor ArrayPower
Kimberly Setliff, +1 415-977-1942

arraypower@antennagroup.com

Deel: ' ArrayPower lanceert sequenced inverter '
Lees ook