Politie Amsterdam-Amstelland

Luchtdrukwapens
31-08-01. In de Tasmanstraat zijn donderdagmiddag drie 13-jarige jongens aangehouden in verband met illegaal wapenbezit. Ze schoten met luchtdrukpistolen in de richting van een passerend binnenvaartschip, maar richtten geen schade aan. De wapens zijn in beslag genomen.Feestje met nare afloop
31-08-01. Donderdag is een 25-jarige man uit Purmerend aangehouden in verband met zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht begin juni tijdens een personeelsuitje een collega te hebben gemolesteerd. Het slachtoffer liep een gebroken kaak op. De verdachte wordt voorgeleid voor de officier van justitie. De verdachte werkte destijds als uitzendkracht bij het bedrijf. Hij mocht mee met het personeelsfeest in de vorm van een bustocht en pretparkbezoek in Duitsland. Op de terugweg ontstond er in Amsterdam-West ruzie, waarbij het slachtoffer een gebroken kaak opliep. Omdat de verdachte spoorloos was, werd hij in het Opsporing Register geplaatst. Toen hij zich gisteren in verband met een parkeerkwestie meldde bij wijkteam Koninginneweg, bleek dat hij werd gezocht en volgde zijn arrestatie.


Hennepplantages ontmanteld
31-08-01. Donderdagmiddag heeft de politie een hennepplantage ontmanteld die was ondergebracht in een kelder van een pand aan de Willem de Zwijgerlaan. Er is beslag gelegd op 160 hennepplanten. De kweekapparatuur is eveneens geconfisqueerd. De planten zijn inmiddels vernietigd. Ook in een kelder van een pand aan de Plantagebuurt werd een hennepplantage ontmanteld. De agenten legden beslag op een kleine
1.200 hennepplanten en een behoorlijke hoeveelheid kweekappratuur. De planten worden vernietigd. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de illegale kwekerij.


Arrestant deelt kopstoot uit
31-08-01. Vannacht arresteerde de politie in de Warmoesstraat een 32-jarige man in verband met zijn betrokkenheid bij een vechtpartij. Nadat hij voor in een politieauto was gezet, deelde hij een kopstoot uit aan een agent die hem begeleidde. De agent liep een bloeden wenkbrauw op. De verdachte is ingesloten.


Man valt ex-vriendin lastig
31-08-01. Donderdagmiddag heeft de politie in Amsterdam-Oost een 19-jarige man aangehouden die zich gewelddadig gedroeg tegen zijn 21-jarige ex-vriendin. De verdachte is ingesloten, onder andere in verband met wederrechtelijke vrijheidsberoving. Hij wordt vandaag voor de officier van justitie geleid. Een passerende automobilist trad onmiddellijk op toen donderdagochtend ergens in Amsterdam-Oost een vrouw in een auto werd getrokken. Hij zette de achtervolging in en reed de auto klem. De vrouw zag kans te ontsnappen waarna de bestuurder (haar ex-vriend), er vandoor ging. De vrouw had ook een paar klappen opgelopen. De politie ging op zoek naar de verdachte, maar kon hem aanvankelijk niet vinden. Omdat het vermoeden bestond dat de man zijn optreden zou herhalen, nam de politie de woonomgeving van de vrouw onderobservatie. Toen de man daar s middags weer opdook, werd hij aangehouden.

Deel: ' Arrestant deelt kopstoot uit aan agent in Amsterdam '
Lees ook