Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 19 maart 2003

Team Loon op Zand:
Arrestatie voor bezit traangas en slagwapens KAATSHEUVEL - Op dinsdag 18 maart omstreeks 20.35 uur arresteerde de politie een 29- jarige man uit Sprang- Capelle. Dat gebeurde op de Amerikastraat in Kaatsheuvel. De man viel op omdat hij in een auto reed waarvan de zijruiten en voorportieren volledig geblindeerd waren. Bij controle bleek er een wietlucht in het voertuig te hangen. De man werd vervolgens op grond van de Opiumwet gefouilleerd. Daarbij werd in zijn kleding een stiletto aangetroffen. Bij controle van het voertuig kwam er uit het opbergvak van het linker voorportier een busje traangas en een metalen uitschuifbare ploertendoder tevoorschijn. In de kofferbak lag bovendien een honkbalknuppel. De auto is door de politie meegenomen voor een technisch onderzoek. De man na verhoor in vrijheidgesteld. Hij deed afstand van de inbeslaggenomen wapens. Hij kreeg een geldboete van 500, - opgelegd.

Auto brandt uit
KAATSHEUVEL - Op woensdag 19 maart omstreeks 01.00 uur stond er op de Meijerijlaan een personenauto in brand. Toen de politie en brandweer arriveerden, bleek de auto aan de voorzijde geheel uitgebrand te zijn. De auto is door de brandweer uit Kaatsheuvel geblust. De auto is door een takelbedrijf weggetakeld en kan als total-loss worden beschouwd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Politie vindt hennepkwekerij KAATSHEUVEL De politie ontmantelde een hennepkwekerij aan de Waterlaat in Kaatsheuvel. Op woensdag 19 maart wilde de politie de woning betreden omdat het sterke vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij in het huis ingericht was. Omdat er niemand thuis was, forceerde de politie de voordeur. Op de zolder werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 221 stekken. Uit sporen bleek dat er sprake was van meerdere oogsten in het verleden. De gehele kwekerij is in beslag genomen en vernietigd. De politie hield de twee bewoners aan. Beide echtelieden zijn 32 jaar oud. Ze kregen een boete opgelegd van 2.600,- Omdat ze de boete niet direct betaalden kregen ze alvast een dagvaarding mee voor de terechtzitting.

Team Dongen:
Brandstichting in besturingskast Waterschap DONGEN - Woensdagmorgen tussen 06.00 en 06.45 uur, hebben onbekenden een besturingskast van het Waterschap de Dongestroom opengebroken en vervolgens in de brand gestoken. De schakelkast staat geplaatst aan de Sportlaan in Dongen en verzorgt de besturing van schuiven in buizen onder het Wilhelminakanaal. De schade bedraagt tussen de 20.000 en 25.000 Euro. Wat de bedoeling is van deze vernieling, is onbekend.

Team Gilze en Rijen:
Verkeerscontroles in Rijen RIJEN Dinsdagmiddag 18 maart hield de politie verkeerscontroles op de Heistraat en de Dongenseweg. In totaal ontvingen 24 weggebruikers een bekeuring. Onder andere voor het niet dragen van de autogordel, onverzekerd rijden, niet dragen van een helm en bromfietsen met een te groot vermogen.

(Poging tot) Inbraak in woning RIJEN In de nacht van dinsdag 18 maart op woensdag 19 maart vond tussen 01.00 en 04.45 uur een inbraak plaats in een woning aan de Irenestraat. De dader(s) zijn, nadat zij het wc-raampje hadden verwijderd, de woning binnen gekomen en hebben de gehele benedenverdieping doorzocht. De buit bestaat uit onder meer een groot aantal DVD`S, twee mobiele telefoons en een videocamera. Bij een andere woning in dezelfde straat werd geprobeerd in te breken. Hier is niemand binnen geweest.

Personenauto van de weg geraakt RIJEN Op dinsdagavond 18 maart rond 21.00 uur is aan de Zwarte Dijk een personenauto van de weg geraakt en in de berm terecht gekomen. De 39-jarige bestuurster bleef ongedeerd. Zij kreeg na een blaastest wel een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Team Oosterhout:
Mishandeling BBA-medewerker OOSTERHOUT Op woensdagmiddag 19 maart rond 13.30 uur arresteerde de politie twee jongemannen. Ze worden verdacht van mishandeling van een BBA-medewerker. De jongens zijn een 17-jarige inwoner van Geertruidenberg en een 16-jarige jongen uit Raamsdonksveer en zaten in de BBA-bus . Een van hen reisde op een verlopen maandkaart en kreeg daarvoor een bekeuring van de BBA-medewerker. De verdachte werd boos vanwege de bekeuring en sloeg de BBA-medewerker met gebalde vuist op de lip. Ook uitte de verdachte bedreigingen naar het slachtoffer. De aanwezige buschauffeur belde meteen de politie. De politie was binnen twee minuten ter plaatse en arresteerde de twee knullen. Beide jongens worden op dit moment nog verhoord.

Bron: Jeroen Steenmeijer

Deel: ' Arrestatie voor bezit traangas en slagwapens '
Lees ook