Persberichten politie RivierenlandDinsdag, 31 juli 2001* Dagoverzicht

Man aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling

ELST - Afgelopen donderdagavond 26 juli, rond 22.25 uur, is in Elst een 29-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. De verdachte zou zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging en mishandeling van een 26-jarige vrouw uit Elst. Daar de man als mogelijk vuurwapengevaarlijk werd beschouwd, is de aanhouding verricht door een arrestatieteam.
Het slachtoffer meldde zich eerder diezelfde dag bij de politie in Elst. Zij gaf aan die dag en de dag ervoor door de verdachte, waar zij een relatie mee had gehad, te zijn bedreigd met de dood als zij naar de politie zou gaan. Ook zou de man haar gedurende het afgelopen jaar al meerdere malen hebben mishandeld. Uit angst voor de man, zo vertelde zij, durfde zij hier niet eerder melding van te maken. Nadat agenten van de politie-unit Overbetuwe haar verklaring hadden opgenomen is de verdachte diezelfde avond in de woning van het slachtoffer aangehouden.
De verdachte is in verzekering gesteld en inmiddels voorgeleid bij justitie, die de zaak in onderzoek heeft.
Man aangehouden wegens mishandeling

ELST - Gisteren rond 17.00 uur is in de Dorpsstraat in Elst een 20-jarige inwoner van deze plaats aangehouden wegens openlijke geweldpleging en mishandeling. Agenten reageerden op een melding van overlast van een groep jongeren in Elst. Ter plaatse bleek de groep luide muziek te draaien en de nodige drank te nuttigen. Een van de personen, werd gevorderd mee te werken aan een blaasproef. Toen deze dat weigerde wilden de agenten hem aanhouden. Ze werden daarbij echter belet door de 20-jarige Elstenaar, die geweld gebruikte tegen een van de agenten. Over en weer vielen enkele klappen, waarbij de verdachte gewond raakte aan zijn hoofd. De verdachte is aangehouden. Na verhoor is de jongen heengezonden. Man aangehouden wegens rijden onder invloed

DODEWAARD - Op de rijksweg A15 ter hoogte van de afslag Dodewaard is gisterenavond rond 22.50 een 57-jarige inwoner van Valburg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij weer heengezonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' Arrestatieteam pakt van bedreiging verdachte Nijmegenaar op '
Lees ook