Arron Fresh tekent Handvest “Gezonder voedingsaanbod op Scholen”


DEN HAAG, 20120130 -- Voorafgaand aan de Balanstop in Madurodam hebben Felix Cohen, Directeur Voedingscentrum, en Ronald Weerwag, Algemeen Directeur Arron Group, hun handtekening gezet onder het handvest “gezonder voedingsaanbod scholen”.

Handvest

De afspraken in het handvest gaan over de weg naar een gezonder voedingsaanbod op scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Zo’n aanbod bestaat uit minimaal 75% basisproducten (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% niet-basisvoedingsmiddelen (snoep, snacks).

De ondertekenaars – partijen uit de catering en automatenbranche, het onderwijs en maatschappelijke organisaties – zetten zich in om gezond eten en drinken bij scholen op de kaart te krijgen. Individueel én gezamenlijk. Het handvest gaat uit van een stap voor stap-aanpak om het aanbod te verbeteren. Leveranciers vergroten het assortiment van geschikte producten.

Arron Fresh

Arron Fresh, onderdeel van Arron Group, heeft als doelstelling om leerlingen bewust te maken van wat ze eten en welke gevolgen dit heeft. Dit doet Arron Fresh door, naast een verantwoord aanbod tegen een gezonde prijs / kwaliteitsverhouding, leerlingen te informeren over voedingswaarde van de aangeboden producten.

Op een locatie van Arron Fresh moet het voor leerlingen in één oogopslag duidelijk zijn dat het hier gaat om een schoolcateraar welke producten aanbiedt die lekker, gezond en verantwoord zijn tegen een eerlijke prijs / kwaliteitverhouding.
Arron Fresh locaties werkten al volgens de richtlijnen van het Convenant Gezond Gewicht en bieden daarmee een gezonde balans in het assortiment van verantwoorde en minder verantwoorde producten (3/4 tegen 1/4).

Het ondertekenen van het Handvest is dus een logische keuze, aldus Weerwag.

Dag van de Gezonde Schoolkantine

Arron Fresh is zelf initiator van de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Deze vindt elk jaar plaats op de “derde dinsdag van april”. Dit jaar valt deze op 17 april.

Op de dag van De Gezonde Schoolkantine is er gelegenheid voor schoolbesturen om samen met ouders en leerlingen te discussiëren over wat er bij hun op school goed gaat of wellicht beter kan.
De dag van De Gezonde Schoolkantine 2012 vindt plaats centraal in Nederland. Het informatieve programma bestaat uit sprekers waaronder het Voedingscentrum.

Arron Fresh heeft Vivian Reijs die dag als voorzitter aangesteld. Vivian Reijs is, o.m. bekend als SBS6 presentatrice, maar ook als voedingsdeskundige. Waarbij haar interesse uitgaat naar eetgedrag onder jongeren. Tijdens de bijeenkomst zal er ruimte zijn om te discussiëren hoe dit eetgedrag bij jongeren op een positieve manier te beïnvloeden. 

Balanstop

Het Convenant Gezond Gewicht houdt vandaag de Balanstop in Madurodam. Die staat in het teken van de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven in de strijd tegen overgewicht.

Het Convenant Gezond Gewicht en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) zijn goede voorbeelden van publiek–private samenwerking. 27 publieke en private partijen bundelen hun krachten in het convenant om een gezond gewicht voor jongeren en volwassenen te bereiken. JOGG stimuleert deze samenwerking lokaal in gemeenten.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid , Welzijn en Sport opende de Balanstop.


Deel: ' Arron Fresh tekent Handvest “Gezonder voedingsaanbod op Scholen” '
Lees ook