Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ArtEZ MediaMusic benoemt Junkie XL tot 'associate professor' Junkie XL geeft masterclass aan Nederlands toptalent in gloednieuwe studio's

Op woensdag 28 oktober aanstaande wordt Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, in Enschede benoemd tot 'associate professor' aan MediaMusic - dé opleiding voor muziekproducers van ArtEZ Conservatorium. Junkie XL's benoeming gaat gepaard met de feestelijke opening van de splinternieuwe studio's van de opleiding. Het studiocomplex van MediaMusic bestaat uit vijf hi-tech studio's waaronder een live-room en twee opnameruimtes. De studio's zijn uitgerust met de nieuwste technieken en bieden studenten de mogelijkheid om een enorme schat aan praktijkervaring op te doen. Op woensdagmiddag verzorgt Junkie XL in de nieuwe studio's een exclusieve masterclass voor Nederlands toptalent waarvoor de pers speciaal uitgenodigd is.

Junkie XL: associate professor
Junkie XL werkt al sinds 2007 bij MediaMusic. Hij is destijds aangetrokken als speciaal docent en adviseur voor onderwijsontwikkeling binnen MediaMusic. Zijn verdiensten, zijn kennis en ervaring in de internationale muziekwereld bleken inmiddels van grote waarde te zijn voor de opleiding. Zijn veelzijdige inbreng is in feite niet meer weg te denken in Enschede. Vandaar zijn benoeming tot 'associate professor'.

Junkie XL is voor zijn studenten - ze noemen hem ook wel 'een wandelende encyclopedie' - in alle opzichten een rolmodel: hij heeft internationale allure, treedt wereldwijd op, maakt al jaren succesvol zijn eigen platen, beheerst verschillende muziekstijlen van pop tot dance to electro, en maakt bovendien muziek voor film en games. Verder heeft Junkie XL duidelijke ideeën over het muziekonderwijs, waarvan de ArtEZ opleiding MediaMusic de vruchten plukt.

Een paar keer per jaar vliegt Junkie XL vanuit zijn woonplaats Los Angeles naar Nederland, om les te geven in Enschede. Hij communiceert ook regelmatig met zijn leerlingen via Skype en andere nieuwe media om zoveel mogelijk ervaringen uit te wisselen over de nieuwste studiotechnieken, muziek maken en nog veel meer.

In Los Angeles maakt Junkie XL momenteel muziek voor games en films, en is hij druk bezig met zijn nieuwe plaat. Het bijwonen van zijn masterclass - aanstaande woensdagmiddag om 16.30 uur, alleen toegankelijk voor de pers - is een unieke kans om Junkie XL aan te werk te zien met de jongste muziektalenten van Nederland.

Opening nieuwe studio's
Naast de benoeming van Junkie XL tot 'associate professor', staat deze week voor de afdeling MediaMusic in het teken van de opening van de nieuwe hi-tech studio's. Hoogtepunten zijn de officiële opening op woensdagavond 28 oktober (19.00 uur), rondleidingen en twee masterclasses van Junkie XL. Daarnaast vinden deze week allerlei workshops plaats in de nieuwe studio's. Hieraan doet de top van het Nederlandse bedrijfsleven uit de audio-techniek sector mee, zoals: Sibelius, Audio Ease, DigiDesign, Steinberg, Ableton, IK Multimedia, East West, Waves, Native Instruments, Line6, M-Audio. Het openingsprogramma en de daaraan verbonden activiteiten zijn niet toegankelijk voor het publiek.

MediaMusic (ArtEZ Conservatorium)

MediaMusic is een vierjarige bacheloropleiding van het ArtEZ Conservatorium in Enschede, voor studenten die worden opgeleid tot het beroep van musicproducer & composer voor de media. Denk hierbij aan dance, pop, film en games. MediaMusic richt zich op die vorm van muziektechnologie waar het zelf creëren van muziek centraal staat, zoals muziekontwerp, compositie en geluidsontwerp. Met de nieuwe studio's beschikt MediaMusic over een van de modernste studio's voor de opleiding van jong talent in Nederland. MediaMusic werkt nauw samen met de ArtEZ Popacademie. ArtEZ Conservatorium is een van de partners van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede.

Deel: ' ArtEZ MediaMusic benoemt Junkie XL tot 'associate professor' '


Lees ook