Ingezonden persbericht


Persbericht

Artistiek leider Rotterdam designprijs 2011 benoemd

Zojuist is bekend geworden dat Joanna van der Zanden de artistiek leider wordt van de Rotterdam designprijs 2011. Het bestuur van de Rotterdam designprijs, Museum Boijmans Van Beuningen en Premsela Dutch Platform for Design and Fashion kijken uit naar een veelbelovende samenwerking. De wedstrijd rondom de prestigieuze prijs wordt komend jaar voor de elfde keer georganiseerd. De nominaties zijn komend najaar te zien in een grote designtentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen.

Joanna van der Zanden (1966) neemt vanaf januari 2011 de artistieke leiding voor de Rotterdam designprijs op zich. Van der Zanden is curator en creatief adviseur voor crossdisciplinaire designprojecten. Momenteel is haar tentoonstelling 'Tag! Base! Hide and Seek' te zien in Polen in het Centre of Contemporary Art "Znaki Czasu. Van der Zanden is tevens adviseur beeldende kunst, design en fotografie bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst en geeft regelmatig lezingen en workshops over social design en curation op diverse academies in binnen- en buitenland, waaronder Artez in Arnhem. Van 2006 - 2009 was Joanna van der Zanden artistiek directeur van Platform21 in Amsterdam. Met projecten als Me and My Character, Hacking Ikea en Repairing wist Van der Zanden een breed publiek en internationale aandacht te trekken en alledaagse thema's op de designagenda te plaatsen. Binnenkort verschijnt haar boek Curatorial Cooking - The Design Practise of Platform 21, uitgegeven door Premsela.

Nationale prijs
De Rotterdam designprijs is een tweejaarlijkse, nationale prijs die de gemeenschappelijke kwaliteiten van het Nederlandse ontwerp onder de aandacht brengt en het designdebat in Nederland versterkt. De wedstrijd wordt in 2011 voor de elfde keer uitgeschreven. In het najaar worden de nominaties getoond in een grote overzichtstentoonstelling.

Voorgaande winnaars
De Rotterdam designprijs is vanaf 1993 jaarlijks uitgereikt. Vanaf 1997 heeft de prijs een tweejaarlijkse frequentie. De afgelopen drie edities werden gewonnen door: studio Joost Grootens (2009); Thonik (2007) en Hella Jongerius (2003). Voor meer informatie over eerdere edities van Rotterdam designprijs: www.designprijs.nl. De Rotterdam designprijs 2011 is een initiatief van Stichting Designprijs Rotterdam en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, Premsela en Museum Boijmans Van Beuningen.

Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam
Postbus 2277
3000 CG Rotterdam
010 44 19 561
pressoffice@boijmans.nl www.boijmans.nl
Link naar het persbericht in PDF en beeldmateriaal


Deel: ' Artistiek leider Rotterdam designprijs 2011 benoemd '
Lees ook