Ingezonden persbericht

ASP-bedrijf CyberRoute kiest voor IBM Servers en Storage

Apparatuur en services IBM als platform voor ASP-versie Microsoft Office XP

Amsterdam, 2 augustus 2001 - Het ASP-bedrijf CyberRoute heeft IBM's xSeries-servers met een ESS-storage-unit aangeschaft voor zijn nieuwe application hosting-diensten. Op de nieuwe machines gaat CyberRoute met het RDC Datacentrum, op basis van thin client technology Microsoft Office XP, Exchange vele specifieke branche gerichte applicatiediensten aanbieden. IBM Global Services en Microsoft implementeren gezamenlijk het daarvoor benodigde platform.

Application Service Providing
Internet maakt het mogelijk dat software niet langer op een PC hoeft te worden opgeslagen. Een specifiek daarvoor geschikt datacentrum maakt het vinden en bewerken van informatie, documenten en e-mails eenvoudig, waar men zich ook bevindt.
Daarbij is de kwaliteit en omvang van de computer waarmee verbinding wordt gemaakt met het datacentrum ondergeschikt geworden aan het gebruik (vaste werkplek, palmcomputer of mobile) en het moment (24-uurs economie). Eén applicatie kan simultaan door vele duizenden gebruikers worden benut.

CyberRoute en het RDC Datacentrum
CyberRoute is een zelfstandige Nederlandse ICT-speler die met IBM en Microsoft als belangrijkste partners een ASP-computing concept ontwikkelt. Het RDC Datacentrum is als full service ICT-bedrijf en branche-informatiseerder voortgekomen uit de voertuigsector in Nederland. Het RDC ondersteunt reeds zo'n 16.000 klanten in het MKB via een eigen landelijk netwerk.
Deze ondernemingen zien in de synergie van beider kern-competenties een uitdaging in het aanbieden van ASP-diensten voor de bestaande automotive-klanten van het RDC maar ook voor het MKB, grotere bedrijven en georganiseerde bedrijfstakken buiten de voertuigsector. De samenwerking start met het aanbieden van een ASP-versie van het gloednieuwe Microsoft Office XP, gebaseerd op Citrix XP.

IBM platform
Als platform voor het nieuwe ASP-computing concept heeft CyberRoute gekozen voor servers uit de IBM xSeries, rack modellen, ondersteund door een IBM Enterprise Storage Server, beter bekend als 'Shark'. De overeenkomst is tot stand gekomen in het kader van IBM's NetGen-programma. IBM en Microsoft gaan nauw samenwerken om de eerste Office XP-implementatie op de IBM xSeries optimaal te configureren. Door deze totaal-oplossing is het voor een bedrijf niet meer nodig een eigen ICT infrastructuur en specialistische kennis voor het beheer ervan in huis te hebben. Dit ASP-computing concept maakt het mogelijk om gebruik te maken van de beste produkten op hard- en software gebied voor een vast bedrag per maand zonder hoge aanvangs-investeringen.

Over RDC en Cyberroute
Cyberroute richt zich op het leveren van generieke ICT diensten aan bedrijven op basis van maandabonnementen. Met de beste combinaties van spelers in de ICT wereldmarkt zoals IBM en Microsoft, is een ASP computing-concept ontwikkeld. Vele duizenden aangesloten flexwerkers (applicaties overal en altijd beschikbaar) maken simultaan gebruik van State- of-the-Art standaard software applicaties en gegevens opslag zonder zorgen oer beveiliging, beheer en beschikbaarheid. www.cyberroute.com

RDC Datacentrum organiseert al meer dan 30 jaar full service informatisering in de voertuigbranche in Nederland.www.rdc.nl

Cyberroute is thuis in de ontwikkeling van Application Solution Provisioning en RDC excelleert in Branche-informatisering en het operationeel houden van computer infrastructuur. In een samenwerking wordt de ASP-markt betreden.

Over IBM

IBM wil vooroplopen in het ontwikkelen en produceren van toonaangevende oplossingen op ICT-gebied. Zo levert IBM geavanceerde computersystemen van uiteenlopend formaat voor zowel bedrijven en organisaties als voor consumenten. Software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. Een groot deel van de medewerkers werkt vanuit IBM Global Services aan het ontwikkelen en leveren van professionele oplossingen en diensten. Deze dienstverlening omvat onder meer netwerkoplossingen, systeemintegratie, outtasking en outsourcing, consultancy, opleidingen, e-business en continuïteitservices. IBM speelt ook een toonaangevende rol voor organisaties uit de Net Generation, onder meer met flexibele en schaalbare oplossingen voor Internetbedrijven van uiteenlopend formaat. Om de klanten zoveel mogelijk geïntegreerde oplossingen te kunnen bieden, werkt IBM samen met vele duizenden partners met gespecialiseerde kennis. Teamwork is immers de sleutel tot succes. Op die manier kan IBM putten uit een ongekend reservoir van kennis, ervaring en technologie.

Deel: ' ASP-bedrijf CyberRoute kiest voor IBM Servers en Storage '
Lees ook