Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aspect Communications verstevigt leidende positie met eWorkforce Management

Hoofddorp, 3 maart 2003 - Aspect Communications Corporation (Nasdaq: ASPT), de toonaangevende leverancier op het gebied van business communications solutions, loopt voorop in de markt voor Workforce Management-oplossingen. Dit geldt zowel voor de verkoop van eWorkforce Management, het aantal contact centers dat eWorkforce Management gebruikt, als voor de innovaties in de oplossingen. Zo heeft Aspect in de tweede helft van 2002 ondanks het economische klimaat een omzetstijging van 40% gerealiseerd voor eWorkforce Management software - de gemiddelde groei van de markt ver achter zich latend. Aspect eWorkforce Management (Aspect eWFM) stelt bedrijven in staat om de inzet van contact center medewerkers optimaal af te stemmen op de verwachte aantallen inkomende telefoongesprekken. Medewerkers kunnen effectiever worden ingepland, waardoor de personeelskosten worden teruggebracht. Zo kan een organisatie meer winst behalen. In 2003 biedt Aspect opnieuw een reeks nieuwe functionaliteiten, zoals Scheduled Callback en Employee Self-Service, en blijft zij de standaard zetten voor workforce management applicaties.

Personeelskosten van een contact center kunnen 60 tot 70% van de totale kosten beslaan. Het is in de huidige economie dan ook zeer belangrijk dat de beschikbare resources strategisch ingezet worden. Workforce management oplossingen helpen organisaties in alle sectoren personeelskosten te reduceren door middel van verbeterde planning, timemanagement en het terugbrengen van het personeelsbestand, daar waar mogelijk. Dankzij Aspect eWFM kunnen organisaties hun omzet verbeteren omdat het juiste gekwalificeerde personeel altijd beschikbaar is wanneer nodig en veel minder klantcontacten verloren gaan. Bovendien kan de voorkeur in werktijden meegenomen worden in het planningsproces, wat resulteert in meer tevreden en productiever personeel , aldus Ronald Rijsemus, operations manager Aspect Communications BV.

Eén van de innovaties in Aspect eWFM is Scheduled Callback. Hiermee kunnen klanten, in plaats van 'in de wacht staan', zelf een tijdstip kiezen waarop de organisatie hen kan terugbellen. Zo wordt voorkomen dat klanten het gevoel krijgen niet de service te ontvangen die zij verdienen. Callbacks kunnen ook geïnitieerd worden vanaf een webpagina. Contact centers kunnen met deze oplossing hun kosten significant verlagen doordat de gesprekskosten worden verminderd en de medewerkers beter kunnen worden ingepland. Scheduled Callback is een nieuwe technologie die zeer goed toegepast kan worden in de huidige competitieve markt waarin het zeer belangrijk is voor contact centers hun klantrelaties te versterken, het overstappen van klanten naar de concurrent te reduceren en klantloyaliteit te verhogen. Scheduled Callback is general available in het tweede kwartaal van 2003.

Employee Self-Service automatiseert de aanvraag- en accorderingsprocedure van bijvoorbeeld werkroosters en vrije dagen, voor zowel customer service agenten als supervisors via het Internet of via een interactief voice response (IVR) systeem. Hiermee wordt de efficiency aanzienlijk verbeterd en tijd bespaard. De Aspect eWFM-oplossing integreert niet alleen met de Aspect Enterprise Contact Server, maar ook met eLearning- producten zoals NICE en Knowlagent. De agent krijgt dan automatisch gedurende verminderd telefonisch verkeer of op vooraf bepaalde tijden van de dag de correcte eLearning-informatie op zijn desktop.

Aspect heeft meer dan 25 jaar contact center en workforce management expertise gebaseerd op TCS Workforce Management-technologie. De Aspect eWFM-oplossing omvat forecasting, planning en de mogelijkheid om tussentijds te meten of aan de standaarden wordt voldaan. De oplossing is geschikt voor ieder type contact center; single site, mutisite, multiskill of multichannel en ondersteunt inmiddels meer dan 40 verschillende ACD/PBX-switches. Aspect eWFM heeft zich binnen enkele maanden terugverdiend.

Over Aspect Communications

Aspect Communications Corporation (Nasdaq: ASPT) is de toonaangevende aanbieder op het gebied van business communications oplossingen, toegespitst op contact management technologie. Aspect helpt organisaties te evolueren naar multichannel contact management door te zorgen voor probleemloze integratie van traditionele telefonie en Voice-over-IP, e-mail, voice-mail, web, fax, en draadloze business communications. Zo ondersteunt Aspect haar klanten in hun contact management strategie voor de toekomst. Aspect is de business partner van 74 procent van de 50 grootste organisaties wereldwijd (Fortune 50). De leidende positie van Aspect is gebaseerd op meer dan 17 jaar ervaring en meer dan 8.000 implementaties wereldwijd. Het Aspect hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. (VS), en er zijn Aspect kantoren verspreid over de hele wereld. Aspect werkt samen met een uitgebreid netwerk van system integrators, onafhankelijke softwareleveranciers en distributiepartners. Meer informatie over Aspect Communications kunt u vinden op www.aspect.com.

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aspect Communications B.V.

The Communication Force bv

Ronald Rijsemus

Clementine Witkamp

Tel: 023 567 56 78

Tel : 020 - 547 01 99

E-mail: ronald.rijsemus@aspect.com

E-mail: clementinew@communicationforce.com

Deel: ' Aspect Communications verstevigt leidende positie met eWorkforce Man.. '
Lees ook