Ingezonden persbericht


Assen en TT Circuit maken zich op voor jaarlijks motorracefeest

Met nog minder dan drie weken te gaan stijgt de TT-koorts in Assen. De Iveco TT Assen is aanstaande. In het centrum en ook aan de flanken daarvan wordt al veelvuldig melding gemaakt van het naderende motorracefeest. De TT-bogen staan, bijna letterlijk, gespannen. Her en der zijn speciale TT-zuilen geplaatst en links en rechts wordt gewerkt aan de ontvangst van de vele tienduizenden motorsportliefhebbers.

Ook op en bij het TT Circuit Assen is sprake van een stijgende koorts. Immers, de TT-persconferentie die jaarlijks vooraf gaat aan de TT is een feit. Daarmee is het startschot gegeven voor het grootste eendaags sportevenement van Nederland; de Iveco TT Assen. Het motorracefeest is van 28 tot en met 30 juni. De 'Cathedral of Speed' in Assen is dan het toneel voor meer dan honderd motorcoureurs. Zij gaan in verschillende klassen met elkaar de strijd aan. Dit levert vooral zinderende spanning en sensatie op. Niet zelden komt het dan ook voor dat de bezoekers op de puntjes van de banken gaan zitten of er zelfs op gaan staan om maar niets te hoeven missen van de heroïsche strijdtonelen die zich voor hen ontvouwen. Vooral dit seizoen nu de Nederlandse vertegenwoordigers in de verschillende klassen het goed doen in de opmaat naar de 82e TT. Het moet nog maar blijken of Oekraïne aan het einde van deze maand oranje kleurt, maar het zou zo maar kunnen dat in de 'Cathedral of Speed' op 30 juni wel een oranjefeest wordt gehouden.

Perspectief
Zo zullen de ogen onder andere gericht zijn op Jasper Iwema (21) uit Hooghalen. Hij komt uit in de Moto3-klasse. Iwema: "We hebben technisch gezien een grote stap voorwaarts gemaakt. Het verschil met de voorste mannen hebben we aanzienlijk weten te verkleinen en dat biedt perspectief voor Assen. Het is een fijn circuit en een fijne sfeer om te racen en ik zal er alles aan doen om te winnen." Ook Scott Deroue (16) uit Nijkerkerveen (Gld) heeft er zin in. Hij komt uit in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en staat nummer 1 in het klassement.. Deroue: "Als ik mijn concurrenten van m'n lijf kan houden maak ik een behoorlijke kans om de TT van Assen 2012 op mijn naam te schrijven en daar ga ik wel voor."

Scoren
Ook Bryan Schouten uit Zevenbergen (17) heeft de intentie te scoren. Hij is de enige Nederlander die een wildcard heeft. Schouten: "We hebben een puike motor en dat samen met mijn enthousiasme en de wil om te winnen ga ik met een goed gevoel de TT in. Dan meet ik mij met de dertig beste coureurs." Wie zich ook moeten meten met de besten der wereld zijn Luis Salom en Brad Binder. De Moto3-coureurs behoren tot het team van Roelof Waninge uit Dwingeloo die teambaas is van RW-Racing. Waninge: "We hadden wat pech de laatste races. Binder die een rib brak en Salom niet optimaal kon presteren. Het komende weekeinde hebben we Silverstone en daarna Assen. Dat is ons thuiscircuit waar we willen en moeten scoren."

Favoriet
Publiekslieveling Valentino Rossi laat weliswaar weer positief van zich horen en zien, maar de favoriet om de MotoGP op zijn naam te schrijven is Jorge Lorenzo. De coureur maakt deel uit van Yamaha Factory Racing en heeft oud-coureur Wilco Zeelenberg als teammanager. "Teamgenoot Ben Spies wist de Dutch TT 2011 te winnen. Ik denk dat Jorge dat nu niet weer laat gebeuren", voorspelt Zeelenberg. "Ga er maar vanuit dat het een hete, helse en harde strijd wordt straks in Assen. We zijn er klaar voor en gaan er voor."

Zoekwoorden:

Deel: ' Assen en TT Circuit maken zich op voor jaarlijks motorracefeest '
Lees ook