Persberichten - 30/01/2003

Associated Weavers International NV boekt nettowinst van 4,7 miljoen euro in 2002

Ronse, 30 januari 2003. Vandaag maakt Associated Weavers International NV, toonaangevend producent van getuft en geweven tapijt, zijn jaarresultaten bekend. Associated Weavers International NV heeft in 2002 een geconsolideerde omzet van 270,3 miljoen euro gerealiseerd. Dit betekent een stijging van 8,9% in vergelijking met het vorige jaar. De nettowinst bedraagt 4,7 miljoen euro; in 2001 werd nog een verlies van 3,64 miljoen euro geboekt. De EBIT nam toe van 2,05 miljoen euro tot 10,24 miljoen euro.

Associated Weavers International NV sluit zijn boekjaar 2002 met winst af. Het positieve nettoresultaat werd onder meer gerealiseerd dankzij de lancering van nieuwe succesvolle producten, een betere productmix, de sterke groei in het Verenigd Koninkrijk en de bijdrage van het begin 2001 overgenomen Franse filiaal Balsan SA. Ook de herstructurering die in 2001 werd doorgevoerd, heeft het voorbije jaar haar vruchten afgeworpen.

De omzetstijging is volledig toe te schrijven aan de tuftafdeling van de groep, die een omzet van 245,78 miljoen euro realiseerde een stijging met 12,63%. De weefafdeling werd getroffen door de algemene zwakte in de sector van het geweven tapijt en kende een omzetdaling van 13% tot 31,46 miljoen euro. De extrusieactiviteit binnen de weefafdeling kende wel een aanzienlijke groei.

De resultaten van 2002 vormen het bewijs dat de in de voorbije jaren gekozen strategie en geleverde inspanningen duidelijk hun vruchten afwerpen. In 2003 zullen wij onze inspanningen voortzetten om de bedrijfsprocessen verder te optimaliseren, aldus Henri Van Dierdonck, Managing Director van Associated Weavers International NV.

De Raad van Bestuur van Associated Weavers International NV zal aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorstellen geen dividend uit te keren voor het boekjaar 2002.

Over Associated Weavers International NV Associated Weavers International NV is één van de grootste Europese producenten van getuft en geweven tapijt. De groep telt wereldwijd 1.300 medewerkers verspreid over vijf productievestigingen en zes verkoopskantoren. In 2001 realiseerde de groep een omzet van 248 miljoen euro. De aandelen staan genoteerd op Euronext Brussel (ASSB).

Bron: Associated Weavers International Provider: Euronext Brussels

Zoekwoorden:

Deel: ' Associated Weavers International NV boekt nettowinst van 4,7 miljoen.. '
Lees ook