Euronext deelt mee - 12/03/2003

Associated Weavers International NV stelt Raf Decaluwé voor als onafhankelijke bestuurder

Ronse, 12 maart 2003. Op maandag 7 april e.k. houdt Associated Weavers International NV een Gewone en een Buitengewone Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur zal voorstellen om Raf Decaluwé, voormalig gedelegeerd bestuurder van de Bekaert Groep, te benoemen als onafhankelijk bestuurder.

Op de Gewone Algemene Vergadering van 7 april 2003 verstrijken de lopende bestuursmandaten. De Raad van Bestuur zal voorstellen om de huidige bestuurders te herbenoemen voor een periode van drie jaar. Tevens zal Raf Decaluwé voorgedragen worden als nieuwe onafhankelijke bestuurder. Raf Decaluwé is gedurende 16 jaar actief geweest bij de Bekaert Groep, waarvan de laatste acht jaar (van 1994 tot 2002) als gedelegeerd bestuurder. Voordien had hij reeds ervaring opgedaan bij diverse multinationals in binnen- en buitenland.

Wij zijn zeer verheugd dat Raf Decaluwé samen met ons wil waken over de toekomst van onze groep als vertegenwoordiger van de aandeelhouders. Zijn rijke ervaring in industriële toepassingen en beleidsvoering in een multinationale onderneming zal ons ongetwijfeld ten goede komen, aldus Henri Van Dierdonck, gedelegeerd bestuurder van Associated Weavers International NV.

De Raad van Bestuur zal op de Buitengewone Algemene Vergadering, die eveneens op maandag 7 april plaatsvindt, voorstellen om de statuten aan te passen zodat een audit- en een directiecomité kunnen worden opgericht. Tevens zal voorgesteld worden om in de statuten de voorafgaandelijke registratie van aandelen ter bijwoning van de Algemene Vergadering te voorzien, en om de Raad van Bestuur machtiging te verlenen tot inkoop van eigen aandelen.

Meer informatie vindt u in de oproepingen voor de Gewone en de Buitengewone Algemene Vergadering.

Over Associated Weavers International NV Associated Weavers International NV is één van de grootste Europese producenten van getuft en geweven tapijt. De groep telt wereldwijd 1.241 medewerkers verspreid over vijf productievestigingen en zes verkoopskantoren. In 2002 realiseerde de groep een omzet van 270,3 miljoen euro en een nettowinst van 4,7 miljoen euro. De aandelen staan genoteerd op Euronext Brussel (ASSB).

Bron: Associated Weavers Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Associated Weavers International NV stelt Raf Decaluwé voor als .. '
Lees ook