Ingezonden persbericht


Rotterdam, 24 september 2001

'Assurantietussenpersoon start marketingcommunicatiebureau

Na meer dan 15 jaar werkzaam te zijn geweest binnen diverse geledingen in de assurantiebranche is Maurice van de Geest vanaf augustus dit jaar gestart met Marker Independent, een bureau voor marketingcommunicatie. Met diverse communicatiespecialismen voor de financiële en zakelijke dienstverlening wil hij als creatief strateeg voor een belangrijk deel activiteiten ontwikkelen binnen de assurantiebranche. Als onderdeel van Independent Group worden in samenwerking met groepspartner IT Independent applicaties ontwikkeld. Beide bedrijven zijn gevestigd te Rotterdam.

Marker Independent streeft integratie van marketingcommunicatie in bedrijfsprocessen na. Het bureau ondersteunt bedrijven met het in balans brengen van de interne en externe communicatie. Daarnaast draagt zij zorg voor concepting en uitvoering. Trendonderzoek wijst uit dat bedrijven vooral willen samenwerken met communicatiebureaus die weten wie hun klanten zijn en die superieure ideeën aan de dag leggen die zorgen dat hun producten beter verkocht worden. Daarnaast wensen zij dat hun reclame kostenefficiënt en meetbaar wordt uitgevoerd. En dat is precies wat Marker Independent doet. Maurice van de Geest; Samen met de opdrachtgever wordt een marketingcommunicatieplan opgesteld, waarbij naast marketing, reclame en promoties ook direct marketing, PR, persoonlijke verkoop, beurzen en tentoonstellingen een rol kunnen spelen. Marker Independent heeft inmiddels de kennis, ervaring en de (creatieve) mensen in huis en om zich heen verzameld om de volledige planning en uitvoering van de marketingcommunicatie te verzorgen.

Maurice van de Geest: Al naar gelang er reeds menskracht en ervaring in het bedrijf van de opdrachtgever aanwezig is, stelt Marker Independent taylor-made een team samen dat qua omvang en competentie aanvullend is. Dit zorgt niet alleen voor een goede mix tussen praktijkkennis en nieuwe inzichten, maar is meteen ook een kostenefficiënte invulling van de operatie.

Om aan te geven hoe belangrijk Maurice van de Geest integratie van marketingcommunicatie vindt zegt hij: We weten dat verbetering van de interne en externe communicatie tot een hogere productiviteit leidt en grotere winstkansen biedt. Besef dat als medewerkers van een bedrijf van bijvoorbeeld 50 medewerkers één keer per jaar een kleinigheid verkeerd begrijpen die tot 50 Euro schade leidt, dit jaarlijks in totaal neerkomt op een verlies van 2500 Euro, nog afgezien van de externe kosten en gemiste kansen. Door de interne en externe communicatie te verbeteren, vermindert het aantal fouten, stijgt de winst en wordt de relatie met de klant verstevigd.

Marker Independent is onderdeel van Independent Group. Binnen de groep worden tevens diensten geleverd op het gebied van ICT, zoals webdeveloping, networking, opleidingen en worden er applicaties ontwikkeld. Op dit moment wordt er een applicatie ontwikkeld die bedoeld is voor communicatiefunctionarissen die belast zijn met de uitvoering van de strategische marketingcommunicatie. De software zorgt voor een verbetering van de efficiency en bijdragen in kostenbeheersing. Als initiator van Independent Group verwacht Maurice van de Geest dat aan het einde van het eerste kwartaal van het volgend jaar deze eerste applicatie op de markt kan worden gebracht.

Voor meer informatie over Marker Independent kunt u bellen met Joyce Hanssen via telefoonnummer 010 436 73 21 en e-mail joyce@markerindependent.nl, of surf naar www.markerindependent.nl.

Marker Independent
Pieter de Hoochweg 125 d
3024 BG ROTTERDAM
010 - 436 73 21
010 - 436 72 91
www.markerindependent.nl Contactpersoon: Joyce Hanssen

Deel: ' Assurantietussenpersoon start marketingcommunicatiebureau '
Lees ook