AstraZeneca selecteert Ariba Spend Management Suite

Farmaceutisch bedrijf breidt zijn Spend Management-activiteiten uit met analyse- en inkooptools

Hoofddorp, 7 mei 2002 AstraZeneca, één van s werelds grootste farmaceutische bedrijven, heeft onlangs haar elektronische-inkoopactiviteiten uitgebreid met de Ariba Spend Management Suite. Het bedrijf zal Ariba Analysis, Ariba Buyer, Ariba Contracts, Ariba Enterprise Sourcing en Ariba Invoice gaan gebruiken om zijn corporate uitgaven te beheren en de efficiency van het inkoopproces te verbeteren door de gehele organisatie heen.

Al eerder dit jaar heeft AstraZeneca Ariba Enterprise Sourcing gekozen voor het implementeren van haar on line sourcing-proces (ezSource). Hierdoor kon het bedrijf haar sourcing-activiteiten in de Amerikaanse vestigingen standaardiseren en verbeteren. ezSource draagt bij aan het streven van AstraZeneca om optimaal gebruik te maken van web-based elektronische tools, om zodoende het inkoopproces te verbeteren en uitgaven beter te beheren. Sinds AstraZeneca een maand geleden in de VS Ariba Enterprise Sourcing in gebruik nam, zijn aanzienlijke besparingen gerealiseerd en verloopt het sourcing-proces efficiënter.

De keuze voor de Ariba Spend Management Suite was de uitkomst van een grondig onderzoek tussen een aantal aanbieders. AstraZeneca zal wereldwijd gebruikmaken van de suite om zo kostenbesparingen te kunnen realiseren door onder meer ondersteuning bij het opsporen van besparingen, contractonderhandelingen, het managen van relaties met leveranciers en het managen van het factureringsproces.

De resultaten van de sourcing-opdrachten die we dit jaar met Ariba hebben uitgevoerd, lieten zien hoe effectief de Ariba Enterprise Sourcing-oplossing is, ook in een korte periode. Daarnaast kwam het belang van een effectief sourcing-proces voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat duidelijk naar voren , aldus Dave Mordia, Vice-President of Purchasing Services van AstraZeneca.

Bob Calderoni, chairman en CEO van Ariba: Er zijn veel bedrijven die ervoor kiezen om zich op een deelgebied van het Spend Management-proces te concentreren, bijvoorbeeld op sourcing of procurement. Toch neemt het aantal klanten van Ariba, dat gebruikmaakt van de Ariba Spend Management Suite, aanzienlijk toe. Deze bedrijven zien dat ze snel voordeel kunnen behalen met Spend Management en implementeren daarom de complete suite om uitgaven maximaal te kunnen beheren en indrukwekkende resultaten te kunnen behalen.

Over AstraZeneca

AstraZenaca, een toonaangevend internationaal bedrijf in de farmaceutische branche, is betrokken in onderzoek naar, en ontwikkeling, productie en marketing van ethische farmaceutische producten, en levert tevens diensten op het gebied van gezondheid. AstraZeneca levert geneesmiddelen en verricht onderzoek op de volgende therapeutische gebieden: oncologie, maag- en darmstelsel, centraal zenuwstelsel, ademhalingswegen en hart en vaten. AstraZeneca is één van de top 5 farmaceutische bedrijven in de wereld, met verkoopcijfers van 16,4 miljard dollar. In Amerika heeft AstraZeneca een omzet van 8,7 miljard dollar en zijn er meer dan 10.000 werknemers voor het bedrijf werkzaam. Voor meer informatie over AstraZeneca: www.astrazeneca-us.com.

Over Ariba

Deel: ' AstraZeneca selecteert Ariba Spend Management Suite '
Lees ook