Subject: persbericht ateliervoorstelling Date: Tue, 19 Jan 1999 15:08:31 +0100
From: "Theatercombinatie - Ab Hooijer"

Aan de kunstredactie, PERSBERICHT 1998/1999, nr. 086 Amsterdam, woensdag 13 januari 1999

ATELIERVOORSTELLING AKADEMIE VOOR KLEINKUNST met Alex Klaassen en presentatie musical workshop

Op maandag 1 februari organiseert de Akademie voor Kleinkunst in de Kleine Zaal van Theater Bellevue een ateliervoorstelling met onder anderen Alex Klaassen. De voorstelling begint om 20.30 uur.

De Kleine Zaal van Theater Bellevue - ooit de thuishaven van het legendarische Cabaret Lurelei - heeft een grote reputatie wanneer het gaat om het scouten van nieuw cabarettalent. Grote sterren als Youp van 't Hek en Paul de Leeuw begonnen hier ooit hun carrière; bovendien biedt de zaal al sinds jaar en dag onderdak aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dat Theater Bellevue enkele jaren geleden het initiatief nam voor een serie zogeheten ateliervoorstellingen voor studenten van de Akademie voor Kleinkunst is dan ook niet verwonderlijk. Voor studenten en net afgestudeerden van de Akademie voor Kleinkunst werden de ateliervoorstellingen een goede gelegenheid om te laten zien wat zij kunnen; voor het Amsterdamse publiek dé gelegenheid om kennis te maken met de sterren van de toekomst. Zo waren in het eerste jaar van de ateliervoorstellingen onder anderen Hetty Feteris en De Vliegende Panters al te zien.

Op de eerste februari kunt u kennis maken met de vorig jaar afgestudeerde Alex Klaassen. Hij laat een deel zien van zijn programma Sus op solo. Alex wordt op de piano begeleid door Paul Blommaert en als coach bijgestaan door Wil van der Meer.
Tweede onderdeel van het programma vormt de presentatie van een musical-workshop van de tweedejaars studenten onder begeleiding van Bart Jan te Boekhorst. De groep bestaat uit Pepijn Gunneweg, Roosmarijn Luyten, Gwen Maduro, Maira Noë, Sytske van der Ster, Marijn Brouwer en Maaike Lans.

Kaarten voor deze ateliervoorstelling zijn verkrijgbaar aan de centrale dagkassa van Theater Bellevue en het Nieuwe de la Mar Theater, telefoon 020-5305301

Voor meer informatie, foto's en eventuele interviews: THEATERCOMBINATIE BELLEVUE / NIEUWE DE LA MAR, afdeling publiciteit Ab Hooijer (020-5305308), Thecla Thielemans (020-5305309), telefax 020-5305303

Deel: ' Ateliervoorstelling Akademie voor Kleinkunst '
Lees ook