Attachmate Benelux

Attachmate: The Advantage of Information(TM)

Attachmate brengt nieuwe, gebruiksklare

applicatie voor hostconnectiviteit op de markt : PalmFrame

Brussel, 15 oktober 1999 - De Business Solutions divisie van Attachmate, marktleider op het gebied van oplossingen die gericht zijn op het toegankelijk maken van gegevens in hostsystemen, kondigt een nieuwe concrete toepassing aan voor de efficiënte toegang tot bedrijfsgegevens. PalmFrame is een standaardoplossing die door de klant naar wens kan uitgebreid en aangepast worden en het begrip e-business een nieuwe dimensie geeft.

PalmFrame: op verplaatsing met het bedrijfsmainframe in je binnenzak...

Dankzij de technologische evolutie met het oog op mobiliteit
-draagbare computers, pagers, GSM's enz.- kunnen reizende werknemers steeds beter uitgerust worden om tijdens hun verplaatsingen bijzonder efficiënt te kunnen werken. Een nieuwe uitdaging in deze context is echter de vlotte doorstroming van de meest recente bedrijfsinformatie naar de mobiele medewerker en het doorsturen van cruciale informatie naar het centrale bedrijfsinformatiesysteem door diezelfde mobiele medewerker.

Veel kritieke informatie op hostsystemen is momenteel echter niet of moeilijk toegankelijk voor reizend personeel. Mobiele medewerkers moeten nog veel informatie op papier meesjouwen en de gegevens die ze zelf verzamelen achteraf manueel invoeren in het hostsysteem. Niet alleen gaat hiermee veel tijd verloren, maar ook de kans op vergissingen en dubbele invoering is erg groot. Eén mogelijk oplossing is het gebruik van notebook-PC's voor de mobiele medewerkers, maar deze optie impliceert zware investeringen, zowel op het vlak van aankoop als onderhoud en upgrade van de apparatuur.

PalmFrame, de oplossing van Attachmate op basis van een zakcomputer, dicht op eenvoudige, gebruiksvriendelijke wijze en voor een bijzonder aantrekkelijke prijs, de kloof tussen de mobiele medewerkers en de kritieke informatie op mainframes, AS/400- of andere hostsystemen. Met PalmFrame krijgt de reizende werknemer rechtstreeks en onmiddellijk toegang tot alle nodige informatie in het bedrijfssysteem en kan hij ook zijn eigen gegevens meteen doorsturen naar de host, wat uiteraard de nodige tijdwinst oplevert en de kans op fouten aanzienlijk beperkt.

Geavanceerde, bewezen technologie en advies `op maat'

Concreet zorgt PalmFrame ervoor dat zakcomputers, uitgerust met Palm OS of Windows CE, werken als terminals voor remote data collection (opvragen van gegevens op afstand) en viewing (inkijken van de meest up-to-date bedrijfskritische informatie). De PalmFrame service gebruikt het e-Vantage Host Publishing Systeem van Attachmate voor de extractie van informatie uit het hostsysteem en de omzetting van karaktergebaseerde terminal-schermen naar HTML-gebaseerde grafische web-applicaties. Met behulp van AvantGo Enterprise Server wordt deze applicatie dan geoptimaliseerd voor het schermformaat van de zakcomputer, uitgerust met AvantGo Palm Client van AvantGo Inc. De informatie wordt doorgestuurd met behulp van AvantGo connect. De gegevens kunnen in real-time naar de AvantGo Server doorgestuurd worden via een draadloze verbinding, of gesynchroniseerd worden via de aansluiting van een pc op het netwerk. Belangrijk bij dit alles is dat de hosttoepassingen op geen enkele manier gewijzigd of aangepast moeten worden. Omdat de realisatie van een operationeel PalmFrame-systeem op maat van de specifieke behoeften van de klant telkens weer andere technologie en diensten vereist, omvat de implementatie van elk systeem, standaard een voorafgaande diepgaande behoeftenanalyse en de nodige aanbevelingen door specialisten van de Business Solutions divisie van Attachmate.

Toepassingsdomeinen

De toepassingsmogelijkheden voor het PalmFrame-systeem zijn legio. Vooral sectoren die streven naar een betere operationele efficiëntie en optimale klantendienst zijn gebaat met het systeem. Eén voorbeeld is dat van verpleegsters in ziekenhuizen of de sector van de thuisverpleging. Traditioneel wordt de informatie over medicatie en de evolutie van de patiënten genoteerd op formulieren, die dan achteraf manueel ingevoerd worden in de hostcomputer. Met PalmFrame kan deze informatie rechtstreeks ingevoerd worden in de hostcompatibele toepassingen en via de synchronisatiefunctie doorgestuurd worden naar het hostsysteem. In een domein als dit, waar accurate informatie letterlijk van levensbelang kan zijn, is de data-integriteit die via PalmFrame verzekerd wordt een zeer grote troef. Een ander domein waarin PalmFrame ongetwijfeld hoge ogen zal gooien, is de verzekeringswereld. Met PalmFrame kunnen verzekeraars, die vaak op de baan zijn voor het vaststellen van schade en in dit kader regelmatig bijkomende informatie over zaken als dekking en polisvoorwaarden nodig hebben en ook allerhande gegevens (onder meer met het oog op schadeclaims) moeten doorsturen, alle klantgegevens onmiddellijk opvragen en aanpassen en op die manier borg staan voor een optimale dienstverlening.

Beschikbaarheid

PalmFrame is nu verkrijgbaar.

Attachmate Corporation

Via Attachmate kunnen bedrijven hun toegang tot bedrijfskritische informatie aanzienlijk vergroten. Attachmate is immers één van de tien grootste PC-softwareondernemingen en een toonaangevende leverancier van desktop- en servergebaseerde host access-managementoplossingen. De e-Vantage producten verbinden gebruikers van mainframe, AS/400, VAX en UNIX systemen met centraal gestuurde Java, ActiveX, HTML en Windows-clients of met e-business applicaties.

Wereldwijd heeft Attachmate in haar zeventienjarig bestaan al voor meer dan 12 miljoen gebruikers toegangsproblemen opgelost. Met 80 kantoren in 30 landen biedt Attachmates infrastructuur wereldwijd producten, consultancy, ondersteuning en strategische partnerships.

In 1999 is Attachmate door CEO Magazine uitgeroepen tot de beste grote onderneming om in Washington voor te werken.

Voor meer informatie over Attachmates oplossingen kan u contact opnemen met het Belgische kantoor of onze website bezoeken : http//www.attachmate.com

Deel: ' Attachmate introduceert PalmFrame '
Lees ook