Attachmate Benelux

Attachmate: The Advantage of Information(TM)

Attachmate sluit zich aan bij Business Software Alliance

Amsterdam/Brussel, 9 maart 1999 U2013 Attachmate, leverancier van host access management-oplossingen, heeft zich als wereldwijd lid aangesloten bij de Business Software Alliance (BSA), de organisatie die zich richt op het tegengaan van illegaal gebruikte software. Met het lidmaatschap wil Attachmate de BSA steunen in haar streven naar een sterke bescherming van auteursrechten van officiële bedrijfssoftware, en deelnemen in campagnes tegen het illegaal kopiëren en verspreiden van software.

Volgens Radboud Beumer, country manager Benelux van Attachmate, is illegaal gebruik van software een serieuze bedreiging voor de industrie. "Piraterij op het gebied van software is in dit verband niet alleen schadelijk voor softwarebedrijven, maar ook voor klanten die wél rechten afdragen. Verder tast piraterij de groei van onze industrie aan. Uiteindelijk levert illegale software dus schade op voor het gehele economische leven. En daarom sluiten wij ons graag aan bij de Business Software Alliance."

De schade die wereldwijd ontstaat als gevolg van softwarepiraterij, wordt geschat op elf miljard dollar per jaar. Dat wijst onderzoek van de BSA, in samenwerking met de Software Publishers Association, uit. Door de opkomst van de `New Digital Economy' en de snelle technologische ontwikkelingen wordt het kopiëren en distribueren van software steeds eenvoudiger.

De BSA schat dat 40 procent van de PC-bedrijfssoftware die in 1997 werd gebruikt, illegaal was. In sommige gevallen zijn gebruikers zich niet eens bewust van het illegaal gebruik van software. Om illegaal gebruik te voorkomen, biedt Attachmate met NetWizard Plus een snel te implementeren desktop-oplossing waarmee licenties binnen het gehele bedrijf beheerd kunnen worden.

Business Software Alliance

De Business Software Alliance (BSA) vertegenwoordigt sinds 1988 toonaangevende softwareleveranciers. De BSA richt zich op voorlichting met betrekking tot softwarecopyright, innovatie, uitbreiding van handelsmogelijkheden en het tegengaan van het gebruik van illegale software. Leden zijn onder andere Adobe, Autodesk, Bentley Systems, Lotus Development, Microsoft, Network Associates, Novell, Symantec en Visio Corporation. Meer informatie is te vinden op http://www.bsa.org.

Attachmate Corporation

Attachmate is één van de tien grootste PC-softwareondernemingen ter wereld en een toonaangevende aanbieder van desktop- en servergebaseerde host access management-oplossingen. Met deze oplossingen kunnen ondernemingen vanuit één centraal punt alle toegang tot de hostdata beheren. Door het centrale beheer kan snel bepaald worden wie toegang heeft tot welke hostdata. De oplossingen van Attachmate realiseren veilige én beveiligde toegang tot bedrijfskritische informatie op de hosts (mainframes, midrange, UNIX, DEC/VAX en Unisys) vanuit elke locatie, binnen of buiten de firewall. Alle producten, inclusief de beheersoftware en ontwikkeltools, worden ondersteund door een ervaren team van technisch-specialisten en consultancy-experts. Attachmate is over de gehele wereld actief en heeft meer dan 10 miljoen klanten, die door 80 kantoren in 30 landen worden ondersteund. Meer informatie over Attachmates producten en diensten is te vinden op http://www.attachmate.com

Voor meer persinformatie:

Attachmate Benelux

Inge Van Eycken, Marketing Manager Benelux

Telefoon: 02/481 07 50 (B)

Telefoon: 020 696 60 31(NL)

E-mail: marketb@attachmate.com

marketnl@attachmate.com

Lammers van Toorenburg PR

Charly Lammers van Toorenburg

Telefoon: + 31 (0)30 656 50 70

E-mail: charly@lvtpr.nl

Attachmate Sales Nederland Postbus 23295 1100 DT Amsterdam ZO tel.: 020/696 60 31 fax: 020/696 07 29 e-mail: marketnl@attachmate.com
©1999 Attachmate Corporation. All Rights Reserved. Legal Notices Privacy Policy

Deel: ' Attachmate sluit zich aan bij Business Software Alliance '
Lees ook