Attachmate Benelux

Attachmate: The Advantage of Information(TM)

Attachmate op de CeBIT '99:

Hal 7 Stand E62

Attachmate verkoopt ruim één miljoen licenties van e-Vantage

Amsterdam/Brussel, 26 februari 1999 U2013 Attachmate, leverancier van host access management-oplossingen, heeft bekendgemaakt dat zij in 1998 meer dan één miljoen licenties heeft verkocht van e-Vantage. Deze host access management-oplossing van Attachmate is gebaseerd op in eigen huis ontwikkelde Web-to-host-technologie. Volgens Attachmate is het grote aantal licenties het sterkste bewijs dat veel grote bedrijven momenteel actief bezig zijn met de invoering van het concept van electronic business. "Bedrijven zijn afgestapt van hun afwachtende houding en richten zich nu in de meest praktische zin op de voordelen die e-business biedt", stelt Radboud Beumer, Country Manager Benelux van Attachmate.

De komende eeuwwisseling staat voor het bedrijfsleven in het teken van een ingrijpende verandering in de manier waarop zij met informatie omgaan. In de sterk opkomende `Nieuwe Digitale Economie' zullen bedrijven nieuwe business practices moeten ontwikkelen om concurrerend te blijven. Het toegankelijk maken en houden van bedrijfskritische informatie is daar een voorbeeld van. Van alle bedrijfskritische informatie is momenteel tussen de 70 en 80 procent vastgelegd in host-systemen. Deze informatie vertegenwoordigt een geschatte waarde van 5 triljoen dollar. Het ontsluiten van deze informatie is één van de fundamentele voorwaarden voor effectieve e-business. e-Vantage van Attachmate biedt de mogelijkheden om die informatie beschikbaar te stellen met behulp van op het Web gebaseerde applicaties. Op deze wijze kunnen legacy-systemen veilig worden verbonden met bijvoorbeeld het Internet.

Om op het Web gebaseerde applicaties veilig en snel te kunnen toepassen, zijn hoogwaardige back-end servers noodzakelijk. e-Vantage van Attachmate combineert op server gebaseerde Web-to-host-technologie met expertise op het gebied van consulting, zodat klanten efficiënt kunnen migreren naar

e-business.

Centraal in de oplossingen van Attachmate staat de e-Vantage Host Access Server, die een volledige set van host acces-services en
-applicaties omvat. De Host Access Server biedt gecentraliseerde beheerservices, host session-services, secure access-services en basisvoorzieningen als SNA-gateway-services. Het product biedt hiermee een geïntegreerd platform waarmee bedrijven in hun eigen tempo de stap naar e-business kunnen maken. De e-Vantage Client Access Licences voorzien in op het Web gebaseerde en op client gebaseerde toegang tot de diensten die Host Access Server biedt. Zo kunnen gebruikers op een flexibele manier applicaties gebruiken, zowel op thick en thin clients, als op desktops en Web-tops.

"Wie kijkt naar de ontwikkelingen op het gebied van electronic commerce, ontkomt er niet aan rekening te houden met de achterliggende systemen", aldus Radboud Beumer. "Dat zijn in nagenoeg alle gevallen host-systemen als een mainframe of een AS/400. De kracht van e-commerce-systemen ligt in het feit dat de gebruiker volledig onwetend blijft van de `machine' die het systeem aandrijft. De gebruiker ziet alleen een browser, doet zaken via het Web, en is daar tevreden mee."

Web-to-host

Volgens International Data Corporation (IDC) is de Web-to-host-browsermarkt met 375 procent gegroeid en gaat er op deze markt een bedrag om van 90 miljoen dollar. De feitelijke markt is echter nog groter, aangezien IDC onderhoudsconversies van licenties niet meerekent. Attachmate heeft inmiddels 800.000 licenties geconverteerd naar e-Vantage.

Naar verwachting zal het Internet in 2003 alleen al in de Verenigde Staten garant staan voor een omzet van 1.3 triljoen dollar. In 1998 werd in Amerika 43 miljoen dollar omgezet via het Internet. "Het ligt dan ook voor de hand dat bedrijven nu gaan zoeken naar oplossingen waarmee ze hun host-systemen geschikt kunnen maken voor e-business", meent Radboud Beumer. "e-Vantage onderscheidt zich op die markt door de open standaarden die we bieden, en door de veilige en snelle implementatie."

Attachmate Corporation

Attachmate is één van de tien grootste PC-softwareondernemingen ter wereld en een toonaangevende aanbieder van desktop- en servergebaseerde host access management-oplossingen. Met deze oplossingen kunnen ondernemingen vanuit één centraal punt alle toegang tot de hostdata beheren. Door het centrale beheer kan snel bepaald worden wie toegang heeft tot welke hostdata. De oplossingen van Attachmate realiseren veilige én beveiligde toegang tot bedrijfskritische informatie op de hosts (mainframes, midrange, UNIX, DEC/VAX en Unisys) vanuit elke locatie, binnen of buiten de firewall. Alle producten, inclusief de beheersoftware en ontwikkeltools, worden ondersteund door een ervaren team van technisch-specialisten en consultancy-experts. Attachmate is over de gehele wereld actief en heeft meer dan 10 miljoen klanten, die door 80 kantoren in 30 landen worden ondersteund. Meer informatie over Attachmates producten en diensten is te vinden op http://www.attachmate.com

Voor meer persinformatie:

Attachmate Benelux

Inge Van Eycken, Marketing Manager Benelux

Telefoon: 02/481 07 50 (B)

Telefoon: 020 696 60 31(NL)

E-mail: marketb@attachmate.com

marketnl@attachmate.com

Lammers van Toorenburg PR

Charly Lammers van Toorenburg

Telefoon: + 31 (0)30 656 50 70

E-mail: charly@lvtpr.nl

Attachmate Sales Nederland Postbus 23295 1100 DT Amsterdam ZO tel.: 020/696 60 31 fax: 020/696 07 29 e-mail: marketnl@attachmate.com

©1999 Attachmate Corporation. All Rights Reserved.

Deel: ' Attachmate verkoopt ruim één miljoen licenties e-Vantage '
Lees ook