Rondneuzen op een clipper & varen op een stoomschip

Meivakantie (1 tm 9 mei)

Het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam brengt tijdens de meivakantie twee extra attracties. Kijken in en varen op een echt schip! Naast rondleidingen op de clipper Stad Amsterdam kunnen bezoekers ook een vaartocht maken met het stoomschip Christiaan Brunings. De clipper Stad Amsterdam is een werkervaringsproject en wordt momenteel afgebouwd op de clipperwerf naast het scheepvaartmuseum. De Christiaan Brunings, een van de drie historische schepen van het museum, is het vrijwel enige stoomschip in Nederland dat nog met de hand wordt gestookt en dat bovendien met publiek mag varen.

Clipper Stad Amsterdam Tot nu toe was de clipper Stad Amsterdam alleen op veilige afstand te bezichtigen. Op en in de gracieuze romp wordt hard gewerkt aan de beoogde topper van Sail 2000. Nieuwsgierige bezoekers krijgen tijdens de rondleidingen al een voorproefje van de techniek en het uitgekiende interieur van deze moderne clipper. Inmiddels is het 78 meter lange schip ook voorzien van de drie ondermasten en wordt in het nabij gelegen tuighuis gewerkt aan het sierwerk voor de boeg en het achterschip.

Deskundige rondleiding op de clipper Stad Amsterdam van 1 tm 9 mei van 12.00 tot 15.30 uur, elk half uur en maximaal 20 personen per rondleiding. De rondleidingen zijn op vertoon van een geldig museumticket.

Stoomschip Christiaan Brunings

Naast de splinternieuwe clipper Stad Amsterdam ligt de bijna honderjarige Christiaan Brunings onder stoom. Het vitale museumschip en zijn enthousiaste bemanning maken weer de inmiddels befaamde vaartochten op het IJ. Onder dek stampt voor stoomfanaten de oersterke expansiemachine, aan dek trekt het fascinerende, altijd veranderlijke stadspanorama voorbij. Het 33 meter lange stoomschip fungeerde een halve eeuw lang als inspectievaaruig en als ijsbreker.

Vaartochten op het stoomschip Christiaan Brunings van 5 tm 9 mei, vertrek 12.00, 13.30 en 15.00 uur, de tocht duurt 1 uur. Met een geldig museumticket wordt een bijdrage van f 5,- p.p. gevraagd.

Voor meer informatie/fotos/interviews:

Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, Renée Jongejan (marketing & PR), Tel (020) 52 32 331

Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam.

Openingstijden: dinsdag tm zondag 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de meivakantie is het museum ook op maandag 3 mei geopend.

Bereikbaar met bus 22 of 32 vanaf Centraal Station of te voet (10 minuten)

Deel: ' Attracties Scheepvaartmuseum in meivakantie '
Lees ook