Carros

IAA HIGHLIGHT: Audi Avantissimo is de Audi van de toekomst

(18 september 2001)

De Audi Avantissimo is een conceptmodel dat op de I.A.A. van Frankfurt door Audi wordt gepresenteerd. De naam Avantissimo staat voor de dynamiek en luxe van deze concept-Audi die is gebaseerd op de Avant.

Aan dynamiek onder de motorkap is zeer zeker geen gebrek, wat het gevolg is van de door Audi gekozen motor voor de Avantissimo. De 4.2-liter V8-biturbo levert een vermogen van 430 pk / 316 kW, waardoor hij zich kan meten met de bekende supersportwagens. Ook het koppel van 600 Nm is natuurlijk een unicum voor een stationwagen.

De keus voor het quattro permanente all wheeldrive-principe was logisch voor een Audi van dit kaliber. De banden met het gigantische 255x740x560 formaat dragen eraan bij het vermogen goed op de weg over te brengen. De banden bezitten overigens het Pax-systeem, waardoor er nog 200 kilometer mee kan worden gereden wanneer ze lek zijn.

De lichtgewicht aluminium body van de 5,06 meter lange en 1,91 meter brede Avantissimo, biedt de optimale combinatie tussen een laag gewicht en maximale torsiestijfheid. Van binnen is het een en al luxe. Speciaal is de Multi Media Interface (MMI), waardoor de bestuurder op het dashboard recht voor zich alle informatie over de auto en andere communicatiesystemen te zien krijgt. Deze informatie kan bijvoorbeeld gaan over het audiosysteem maar ook over het internet. Alle multimediazaken zijn gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken. Het principe van meer is minder gaat hier dan ook absoluut op. De Avantissimo is een demonstratie van nieuwe vormen en de technologie die de Audis van morgen zullen hebben.

Deel: ' Audi Avantissimo is de Audi van de toekomst '
Lees ook