Audi op AutoRAI 99 met twee wereldprimeurs

(13 Januari 1999)

PERSBERICHT:

Audi heeft op de AutoRAI in februari 1999 twee regelrechte wereldprimeurs: de langverwachte Audi S3 èn de vernieuwde Audi A4. Zij zullen tijdens de publieksdagen elk prominent, als letterlijke eye-catchers, op een hoek van de stand worden tentoongesteld. Van de A4 zijn straks zowel de Avant-versie, de limousine als een S4-model te bezichtigen.

Tevens kan de bezoeker kennis maken met de vernieuwde Audi A8, die daarvóór alleen nog maar op de beurs van Bologna te zien was. Voor de serieuze A8-geinteresseerden bestaat bovendien de mogelijkheid zich in de VIP-ruimte boven uitgebreid en in alle rust over het geactualiseerde topmodel van Audi te laten voorlichten. Een innovatieprimeur voor Audi vormt de Audi A6 met biturbomotor. Meest opvallend aanwezig staan drie Audi TT Coupés opgesteld, de verwachte publiekstrekkers van de Audi-stand.

De Audi-stand
Het vele nieuws dat Audi voor Amsterdam heeft gereserveerd komt natuurlijk het best tot zijn recht in een opvallende stand. Audi maakt daarom gebruik van een high tech presentatie met als meest in het oog springende element een enorme UFO-achtige arena. Hierin staan de drie TTs ruim opgesteld zodat het publiek er van alle kanten bij kan. Op moderne videoschermen kan men daar de TT ook zien rijden. Voor genodigden bestaat de mogelijkheid de TTs vanaf de cirkelvormige omloop van boven te bekijken. In een grote doosvormige glazen aanbouw kunnen zij met een drankje even bijkomen van het traditionele RAI-rumoer. Rond de arena en de glazen box staan de andere Audi-modellen geëxposeerd en is plaats ingeruimd voor de technische exponaten: behalve een opengewerkte TT presenteert Audi daar een tweetal motoren met opmerkelijke röntgen-animaties: de nieuwe 4,2 liter V8 5V motor van de vernieuwde Audi A8 (310 pk / 228 kW) en de 1,8 liter 5V turbomotor van de Audi TT (225 pk / 154 kW).

De Audi-stand is gevestigd in de Parkhal en beslaat 1.300 m2.

Deel: ' Audi op AutoRAI 1999 met twee wereldprimeurs '
Lees ook