Persbericht

Audiotex gaat samenwerking aan met colt telecom voor levering interactieve voice-response diensten

Amsterdam, 11 juni 2002 - Nederlands meest ervaren service provider op het gebied van interactieve voice-response systemen, Audiotex Nederland B.V., gaat samen met COLT Telecom diensten aanbieden op het gebied van 0800/090x-nummers, virtuele call-centers en telemarketing. COLT Telecom levert hiervoor de netwerkinfrastructuur en verbindingen en Audiotex brengt haar expertise op het gebied van voice-response systemen in.

De twee partijen hebben in eerste instantie een contract getekend voor 3 jaar. Het internationale moederbedrijf van Audiotex, Crystal Communications B.V., werkt in Duitsland al geruime tijd samen met COLT Telecom. De samenwerking bevalt prima, omdat de kernactiviteiten van beide bedrijven naadloos op elkaar aansluiten en klanten de one-stop dienstverlening als zeer positief ervaren. Dick Bakker, zowel directeur van Audiotex Nederland als CEO van Crystal Communications, zegt hierover: "We hebben met name voor COLT Telecom gekozen vanwege het internationale netwerk, de betrouwbaarheid en de stabiliteit. En bij COLT zijn zowel de techniek als de organisatie goed voor elkaar. Zeker in onze branche is dat heel belangrijk om snel te kunnen inspelen op klantwensen."

Voor COLT Telecom betekent de samenwerking met Audiotex een waardevolle uitbreiding van het dienstenpakket. "Onze klanten hebben steeds vaker behoefte aan geïntegreerde diensten. Een verbinding bestellen, de achterliggende systemen opzetten en dat alles zelf integreren kost veel tijd en geld", aldus Richard Oosterom, Managing Director Benelux van COLT Telecom. "Als er snel een service nummer nodig is of een telemarketing actie moet worden uitgevoerd, is een complete oplossing vaak sneller en eenvoudiger. Audiotex heeft een enorme ervaring op dit gebied opgebouwd. De combinatie met de internationale netwerkinfrastructuur van COLT maakt een wereld van nieuwe toepassingen mogelijk. Bovendien is Audiotex net als COLT een 'no-nonsense' bedrijf, dat de reputatie heeft haar beloftes na te komen."

COLT Telecom Group plc.
COLT Telecom Group plc. is een vooraanstaand aanbieder van breedband telecommunicatie- en internetdiensten aan bedrijven en overheidsinstellingen in Europa. Momenteel is COLT actief in 32 Europese steden in 13 landen. COLT beschikt over een EuroLAN netwerk van 15.000 km dat voorziet in een hoge capaciteit glasvezelverbinding tussen alle COLT city netwerken. Daarnaast biedt COLT Telecom internetconnectiviteit en internethosting en heeft COLT Internet Solution Centres. Ook maakt het applicatieservices mogelijk in vele Europese landen. COLT Telecom biedt haar verschillende diensten aan via de eigen backbone, reikend tot in de VS, en door wereldwijde samenwerking met meer dan 450 peering partners.

Audiotex Nederland B.V.
Audiotex Nederland is een service provider voor multimediaal geautomatiseerde respons afhandeling. Met inmiddels 18 jaar ervaring wordt de kern van het bedrijf gevormd door het Interactieve Voice Response platform van bijna 1.000 lijnen waar 0800/090x informatielijnen binnen komen en waaraan alle denkbare media gekoppeld zijn. Vanzelfsprekend is dat het Internet maar ook i-mode, SMS, voicemail, e-mail, fax en intelligente routering naar live opvang faciliteiten zoals call- of contact-centers behoren tot de mogelijkheden.

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Audiotex gaat samenwerking aan met colt telecom voor levering intera.. '
Lees ook