Augeo sluit partnership met internationale Thomas Group

Nijkerk/ Parijs/Genève, 26 september 2001 - Augeo Software, Europees marktleider op het gebied van Professional Services Automation (PSA), heeft haar internationale partnernetwerk verder versterkt door een strategische overeenkomst met de internationale Thomas Group. Deze van oorsprong Amerikaanse management consulting-firma ziet vooral mogelijkheden voor de inzet van de Augeo-toepassingen op het gebied van productontwikkelingsprocessen.

Onder invloed van de voortgaande globalisering en de zich steeds sneller ontwikkelende markten blijkt de snelheid van succesvolle productontwikkeling en -introductie steeds vaker een doorslaggevende factor voor bedrijfssucces. Zaken als 'Time to Market', kwaliteit en voorspelbaarheid stellen hoge eisen aan de beheersbaarheid van het ontwikkelproces en aan de optimale inzet daarbij van ICT-middelen. Alleen door het gelijktijdig inzetten van de juiste processen en de daarbijhorende ICT-instrumenten, kunnen bedrijven hun concurrentievoordeel behouden en uitbouwen.

De strategische samenwerking tussen Augeo en de Thomas Group moet al op korte termijn resultaat opleveren voor de klanten van de Thomas Group. Ernst Jilderda, Chief Executive Officer van Augeo Software, is erg blij met de nieuwe partner: "De Thomas Group spreekt over de eigen medewerkers als 'resultants' in plaats van consultants. Dit zegt iets over de focus op resultaten in plaats van op vrijblijvend advies. De Thomas Group heeft vastgesteld dat voor de succesvolle implementatie van de eigen adviezen op het gebied van productontwikkeling, de processen ondersteund moeten worden door de juiste software. Augeo's software is specifiek gericht op het effectief koppelen en beheren van diverse resources en grote aantallen projecten. Daarbij heeft de software zich al ruimschoots bewezen in specifieke productontwikkelingsomgevingen, waaronder die van Philips Medical en de vrachtwagendivisie van DaimlerChrysler. De Thomas Group verwacht door het implementeren van de Augeo-toepassing de eigen adviezen eenvoudiger en succcesvoller te kunnen realiseren."

De visie en werkwijze van de Thomas Group en Augeo Software vullen elkaar prima aan. De Thomas Group concentreert zich op het optimaliseren van processen en Augeo op de instrumenten om dit te ondersteunen. Beide bedrijven kunnen voortbouwen op bekende referenties als Robert Bosch, Philips en DaimlerChrysler.

Thomas Group
De Thomas Group is een internationale professional services-organisatie op het gebied van procesbeheersing en -strategie, met klanten die zich onderscheiden door hoge reactiesnelheid en concurrentievermogen. Het vermogen om de strategie, technologie, mensen en processen van een organisatie te verbinden en op één lijn te krijgen, resulteert in direct concurrentievoordeel voor zulke bedrijven. Met vestigingen in de VS en Azië, en kantoren in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland doet het bedrijf zaken met diverse grote internationale ondernemingen. Met een omzet van US$ 65 miljoen in het afgelopen jaar, hoort de Thomas Group tot de snelst groeiende en meest succesvolle consultancy-firma's van dit moment.

Augeo Software
Augeo Software behoort wereldwijd tot de top 5 en is in Europa marktleider op het gebied van Professional Services Automation (PSA). De term PSA wordt in de markt gebruikt als aanduiding voor een geïntegreerd pakket van applicaties voor de automatisering van bedrijfskritische processen in Professionele Service Organisaties (PSO's). De PSA-markt wordt door toonaangevende ICT-analisten, waaronder de Gartner Group, Aberdeen Group en IDC, gezien als de belangrijkste groeimarkt voor gebruikssoftware. De Aberdeen Group verwacht dat het wereldwijde marktpotentieel voor PSA-oplossingen jaarlijks groeit met 20% en dat de verkoop van PSA-software in de komende vijf jaar een jaarlijks groeipercentage van meer dan 75% zal laten zien.

Augeo is de enige softwareleverancier met een geheel geïntegreerd PSA-product en een bewezen staat van dienst op het gebied van succesvolle implementaties. Augeo heeft kantoren in België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland (hoofdkantoor), Oostenrijk, Verenigde Staten en Zwitserland, en heeft momenteel ongeveer 100 medewerkers. Augeo heeft hechte partnerships met J.D. Edwards (integratie met OneWorld-suite), CMG (implementatiepartner), Business Objects (integratierapportage-suite) en andere. Augeo richt zich op PSO's en daarbij vooral op corporate IT-afdelingen, Product Development-afdelingen en IT Consultancy-bedrijven. Wereldwijd heeft Augeo meer dan 170 gevestigde klanten, waaronder ondernemingen als ABB Systems, AXA, Canal+, Carrefour, CMG, DaimlerChrysler, Deutsche Bank, Fortis, France Telecom Sofrecom, ING Bank, J.D. Edwards, KPN Dutch Telecom, Philips, Renaissance, SwissRe en Océ. Meer informatie is te vinden op www.augeo.com

Deel: ' Augeo sluit partnership met internationale Thomas Group '
Lees ook