Ingezonden persbericht


Grand Slam down under ook online te zien met de Eurosport Player AUSTRALIAN OPEN LIVE EN EXCLUSIEF OP EUROSPORT

Eurosport doet van 18 tot en met 31 januari exclusief live verslag van de 98ste editie van het eerste Grand Slam toernooi van 2010, de Australian Open. Iedere nacht, ochtend en voormiddag brengt Eurosport de mondiale tennistop live in de Europese huiskamers. Het toernooi is ook te zien op Eurosport 2 en Eurosport HD... en online (vanaf 7 verschillende banen), met de Eurosport Player.

Eurosport en Eurosport HD zenden de Australian Open live uit gedurende de nacht (vanaf ongeveer 01:00 uur), de ochtend en voormiddag (tot ongeveer 14:00 uur). Daarna worden de mooiste partijen herhaald. Het door (drievoudig Australian Open winnaar) Mats Wilander en Annabel Croft gepresenteerde Game, Set & Mats biedt, dagelijks vanaf ongeveer 19:15 uur, boeiende sportieve achtergronden met interviews, wedstrijdanalyses en reportages. (Het eveneens dagelijkse) Justine Time, te zien na Game, Set & Mats, volgt Justine Henin tijdens haar comeback.

Op Eurosport 2 zijn elke nacht (vanaf ongeveer 03:00 uur), ochtend en voormiddag (tot ongeveer 13:30 uur) wedstrijden van andere banen live te bekijken. Eurosport en Eurosport 2 zijn daarmee samen goed voor bijna 230 uur live tennis. Daarnaast is de Australian Open ook online te bekijken met de Eurosport Player. Hiermee kijken tennisliefhebbers live, online, on demand en vanaf maar liefst zeven verschillende banen naar de wedstrijd van hun keuze. Meer informatie over de Eurosport Player is te vinden op www.eurosportplayer.com.

Het damestoernooi wordt opgeluisterd door de comeback van de 27-jarige Belgische Justine Henin. De zevenvoudig Grand Slam winnares (en voormalig nummer 1 van de wereld), die in mei 2008 stopte met tennis, treedt daarmee in de voetsporen van haar landgenote Kim Clijsters, die tijdens de US Open haar comeback maakte (en dat toernooi direct op haar naam schreef).

Titelverdedigster bij de dames is de Amerikaanse Serena Williams. Zij won vorig jaar eenvoudig van de Russin Dinara Safina. Titelverdediger bij de heren is de Spanjaard Rafael Nadal. Hij wist tijdens de vorige editie Roger Federer (Zwitserland) te verslaan.

Het Nederlandstalige commentaar bij de wedstrijden wordt verzorgd door onder meer Kristie Boogert, Theo Bakker, Mariëtte Pakker, Marc de Hous, Edward van Cuilenborg en Carlo Wilmots.

Deel: ' Australian Open live en exclusief op Eurosport '


Lees ook